Fosset inn til bronse

Nicolay Folke Schrøder klinte til med en sterk tredjeplass i Ungdommens Holmenkollrenn.

Nicolay Folke Schrøder (13) fikk full klaff da det gjaldt som mest. Det ga Grefsen- gutten en bronsemedalje i Ungdommens Holmen- kollrenn.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Holmenkollen: – Kjempemoro å gjøre det så bra, konstaterte Nicolay.

For det er ingen tvil om hvor stort Ungdommens Holmenkollrenn er. I konkurranse med løpere fra hele landet, skal det mye til for å hevde seg i toppen – men på lørdagens klassiske distanse var det bare to løpere som var raskere enn Nicolay i 13-årsklassen som besto av over 200 løpere.

– Dette var sesongens høydepunkt, så jeg er glad for at jeg klarte å gjøre det så bra her. På forhånd hadde jeg egentlig ikke noe spesielt mål – bare at jeg skulle gå fort, gliste Grefsen-gutten.

Best i klassisk

Det ble en svært tett kamp om seieren i 13-årsklassen, men det var til slutt Andreas Molden fra Nes som stakk av med seieren. Han var fire sekunder foran andreplassen, og ytterligere seks sekunder foran Nicolay som delte bronsen med en annen utøver.

Nicolay maktet ikke å gjøre det like bra i søndagens fristil-løp. Der endte han på 26. plass – uten at han hang med nebbet av den grunn.

– Det var helt greit. Jeg er mye bedre i klassisk, så derfor hadde jeg ikke ventet å ligge i toppen i fristil, fortalte Kjelsås-løperen.

Flere gode resultater

Det var mange lokale løpere som stilte til start i Holmenkollen. Og det var også flere av dem som leverte gode prestasjoner.

I 13-årsklassen for jenter leverte Lyn-løperen Kristin Hjelstuen god innsats. Hun åpnet med en syvendeplass lørdag, og imponerte ytterligere med en fjerdeplass søndag. Ni sekunder skilte opp til en plass på pallen.

Kjelsås fikk i tillegg til Nicolay Folke Schrøder enda en utøver blant de ti beste. Det var det Fridtjof Vaksdal som sørget for i 14-årsklassen. I det meget jevne klassiskløpet skilte det ikke mer enn fire sekunder opp til bronsen for Kjelsås-gutten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse