Fra Ekeberg til Liverpool

Keeper Celine Skjølsvik mottok vinnerpokalen under Stopp Volden-turneringen.

Jentene på Lyn/Kolls 94-lag i fotball dropper Norway Cup neste år og drar heller til en fotballturnering i Liverpool.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2007 kl 10:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Caroline Hansen med ballen i finalen mot klubbvenninner i Lyn/Koll. I august dra lagene til fotballturnering i Liverpool.

Ekeberg: – Vi skal være med i Liverpool Youth Soccer Cup fra 28. juli til 4. august og dropper Norway Cup, forteller lagets trener Ingvar Graffer.

29 jenter tar turen til England, hvor Lyn/Koll har meldt på to lag. De skal besøke Anfield Road og Liverpools Football Academy under oppholdet på Merseyside.

– Vi håper også å få se en treningskamp, for sesongen har ikke startet når vi er der, sier Graffer.

To lag i finalen

Men i helgen var jentene på Ekeberg hvor de stilte med tre lag under KFUMs Stopp Volden-turnering. Det kunne ikke gått bedre. Alle lagene nådde semifinale. To lag gikk til finale, mens det tredje laget røk ut i semifinalen, i et internoppgjør. Lagene ble ikke toppet i denne cupen.

– Vi delte inn lagene alfabetisk, forteller Graffer.

Finalen endte 4–1 til Lyn/Koll 1. Anine Graffer og Caroline Hansen scoret for vinnerlaget, mens Tonje Eriksen Johansen sto for trøstemålet til Lyn /Koll 3. De samme lagene møttes også i gruppespillet, og da vant lag 3 kampen. Så i finalen var det duket for et lite revansjeoppgjør. 13-åringene sto for bra teknisk spill og viste at de har spilt mye fotball.

Nytt av året er sammenslåingen av jentefotballen i Lyn og Koll, for alle lagene fra elleve år og oppover.

– I stedet for å kjempe om de samme jentene har vi slått lagene samme. Det er lettere å løfte jentefotballen i en stor klubb som Lyn, hvor det er profesjonelle trenere og en god administrasjon, sier Graffer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse