ANNONSE
Annonse

Frister med campingseng, fri fra julestria og masse snø!

Snøkanonene går for fullt på Kringsjå. Nå trenger Lyn Ski snøkanonvakter, og frister med behagelige arbeidsforhold i det gamle klubbhuset. Foto: LYN SKI

«Dette herlige krypinnet kan bli ditt, for noen timer - og for en utsikt!»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2017 kl 17:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Slik begynner Lyn Ski sin søken etter en snøkanonvakt til Sognsvann Snøpark.

«Vi trenger hjelp til å vokte kanonene våre. Planen er å kjøre kanone døgnet rundt tom ut neste uke. Det gir snø, det gir treningsarena, det gir skirenn,» skriver klubben.

Bo i det gamle klubbhuset

Sognsvann Snøpark er idrettsarenaen neden for Olympiatoppen og Norges Idrettshøgskole, og rett ved Sognsvann og inngangen til Nordmarka.

Med kuldegradene på plass går snøkanonene for fullt. Dermed trenger Lyn Ski en oppsynsmann eller -dame, og slik beskreives jobben:

«Jobben: bo i vårt gamle klubbhus noen timer, følge med. I praksis, - jobb i din egen jobb, les bok, lag julepynt, planlegg julehandel andre kan gjøre, ta det med ro (egen campingseng der) - og ha en utrolig god grunn for ikke å stå midt i julestria, samtidig som du gjør en VIKTIG jobb for MANGE.»

Videre opplyser Lyn Ski at det ikke involveres noe teknisk med jobben: «Skjer det noe, ringer du noen.»

Snøproduksjon og løypekjørere, og snøkanonvaktene i Sognsvann Snøpark, skjer på dugnad. Foto: LYN SKI

Stadig bedre forhold

Ifølge Annik Bjørndal, daglig leder i Lyn Ski, er det nå fine forhold i den korte løypa i snøparken. Og det jobbes på spreng for å få til mer.

– Kanonen går for full guffe. Vi har en ny stor kanon og en ny lanse. Begge går med full drift. Den nye store produserer dobbelt så raskt som den gamle, forklarer hun.

Målet er full arena og topp forhold til KM SKAGEN Oslo Sprint 14. januar. Ett av landets største sprintrenn.

– Vi har ikke prolog, vi liker jo bredde og at alle er med, derfor får alle gå minst to ganger hver. Det gir, logistikkmessig, i praksis 248 skirenn på én gang, sier Bjørndal.

Neste år står det flere arrangementer i kø i snøparken. KM SKAGEN Sprint 14. januar er et løp for dem født i 2009 og eldre. Deretter er det Telenorkarusellen 16. januar for barn i alderen 6-12 år, og så Visma Classics 4 Kids tirsdag 13. mars, for dem mellom 3 og 12. 6. mars går Lyns klubbmesterskap i snøparken.

– Alle født fra 2013 eller tidligere er velkommen til å leke og trene med oss. Vi har sågar trening for de voksne mens barna trener! Her jobber vi hardt for og med Folkehelsa, inviterer Bjørndal.

Ildjeler

Det Knut Nævestad og Johny Nordland som styrer snøparken og snøproduksjonen. Med seg har de et godt knippe foreldre som bor i bua og tar vakter.

– Tore Løypekjører gjør nettopp det. Kjører løyper og klatrer til topps med maskinene sine og kjører ut snø. (Det kan se skummelt ut iblant). Han kjører like gjerne natt som dag, om det er behov og lurt. Ellers alltid på jobb kl. 06.00, sier Bjørndal.

Hun forteller at det ligger enormt mye jobb bak anlegget og å få til nok snø og gode løyper. Ikke minst når været legger seg i det lune hjørnet.

– Men, gleden ved å kunne trene på snø, og i fine løyper, er så stor at ventetiden blir fort glemt!

De som er interesserte i å være snøkanonvakt, kan sende en henvendelse til post@lynski.no. Dugnad som snøkanonvakt gir fritak for andre dugnadsjobber, opplyser klubben.

LES OGSÅ:

Fikk du med deg renovasjonsbilen som kjørte ut i skiløypene for andre år på rad?

En av Markas mest brukte turstrekninger: Det blir ikke kjørt skiløyper her i vinter

Helt nye treningsapparater i Sognsvann Snøpark

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse