Full fart på friidrettstevne

Spenstsokker: Tiril Haga nedprioriterte skoene, men hoppet likevel langt i lengde.

Farten var høy, og meterne ble mange på Koll-jentene som ga sitt beste under friidrettsstevnet Maistevnet på Bekkelaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.05.2008 kl 13:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra venstre Christina Vik (11), Tiril Haga (10) og Hedda Ragnsæter (10) ga alt de hadde i Maistevnet.

BEKKELAGET: Det var ikke de store folkemengdene som hadde funnet veien til idrettsbanen på Bekkelaget, men de som allikevel fant fram, gav alt de hadde i de forskjellige øvelsene.

De tre Koll-jentene Christina Vik (11), Tiril Haga (10) og Hedda Rangsæter (10) går alle i samme klasse, og har holdt på med friidrett i henholdsvis et halvt, og et år.

Første stevnet

Dette var første gang alle tre var på stevne sammen, og det så ut til at de stortrivdes, både med øvelsene, og i hverandres selskap. Christina er den av jentene som har holdt på kortest med friidrett, men forteller at hun ble overtalt av venninnene til å prøve.

- Vennene mine sa at det var gøy med friidrett, så jeg bestemte meg for å prøve, og det var morsommere enn jeg trodde!

Tiril hoppet lengde, der hun noterte førstehoppet på 301 cm. Hun kjempet også iherdig på 60-meteren, og var greit fornøyd med resultatet tross i vondt i magen halvveis i øvelsen.

Også venninnene Tiril og Hedda løp både 60-meter og hoppet lengde. Begge var godt fornøyde men sin egen innsats, men unntak av Hedda som var litt skeptisk til egen innsats på 60-meter.

- Det gikk ikke så bra, jeg løp ikke så fort.

Ny bane i 2009

Dette var 20. året på rad Maistevnet gikk av stabelen. Funksjonær Mette Kronberg kan fortelle at alle i friidrettsgruppa engasjeres og gjør en god innsats for å få gjennomført det etterhvert godt etablerte stevnet.

- Alle i gruppa er med for å få dette til. De eldste som er for gamle til å delta hjelper til, mens noen av de yngre trener samtidig.

Det ble konkurrert i mange øvelser, men på grunn av ombygging av banen, var det ikke mulig å avvikle øvelser som innebærer 400-meter og oppover. Dette er fordi banen mangler den ene svingen, men håpet er at banen i løpet av 2009 vil stå ferdig.

- Vi ser fram til, og håper på full bane i 2009. Da vil det blant annet kunne arrangeres 800-meter i tillegg til nasjonale stevner, noe som forhåpentligvis vil skape mer blest om friidretten i Bækkelaget. sier Kronberg.

Idrettsglede

De tre Kolljentene så ikke ut til å psykes ut med konkurransenerver. Tvert imot var det kun idrettsglede å spore hos venninnegjengen. Tiril hoppet lengde i sokkelesten, og jentene smilte og lo mellom slagene. Kanskje de til og med lo for mye, for forklaringen av mageknipen til Tiril var som følger:

- Kanskje det var fordi jeg ikke varmet opp. Jeg bør vel gjøre det neste gang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse