Lett seier for Koll: Full kontroll

Koll forbereder seg på å klare seg uten Mari Aase Hole (18) i cupfinalen mot Oslo Volley. Hole skal spille ungdoms-OL i sandvolleyball i Australia.

Koll hadde ingen problemer med å slå satsingslaget KFUM Stavanger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2008 kl 19:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KRINGSJÅ: KFUM Stavanger trener rundt 20 timer i uka, har hyret inn en anerkjent trener og satser stort på å nå toppen i norsk kvinnevolleyball.

Men dit har de ikke kommet ennå.

I lørdagens oppgjør i Kringsjåhallen ble de servet i stykker av et trygt og sikkert Koll-lag, som lader opp til cupfinalen.

– En solid kamp

KFUM Stavanger hadde store problemer med mottakene sine, og Koll vant relativt overlegent 3-0 i set.

– Jeg er litt overrasket over at det ble så stor forskjell på lagene, sier trener Ragnar Wisløff.

Jentene hans vant 25-13, 25-24 og 25-13.

– En solid kamp av oss. Innimellom faller vi litt ned, men det er vanskelig å konsentere seg hundre prosent hele kampen når man leder såpass mye, sier Wisløff.

To oppleggere

Koll har de siste kampene eksperimentert med å spille med to oppleggere, og Wisløff avviser ikke at det også kan bli spilleplanen mot Oslo Volley i cupfinalen andre helga i januar.

– Det er nokså uvanlig å spille slik, men det har fungert veldig godt, så det er mye mulig at vi fortsetter med det.

Mari til Australia

I tillegg er Wisløff nødt til å forberede Koll til cupfinale, i sitt første år som trener for laget, uten fjorårets stjernespiller i finalen, Mari Aase Hole (18).

Hun ble kåret til cupfinalens beste spiller i fjor, men i år skal hun spille ungdoms-OL i sanddvolleyball i Australia framfor cupfinale i Bjørnholthallen.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg gjorde rent bord i finalen i fjor, så derfor er det lettere å reise bort i år. Og det er en stor opplevelse å få være med på ungdoms-OL., smiler 18-åringen.

Ikke svekket

Verken Hole selv, eller trener Wisløff, mener at laget vil være nevneverdig svekket på grunn at dette.

– Vi har et jevnt lag, og flere står fram. Vi er ikke avhengig av én spiller, sier Hole.

– I dag har ikke Maria en sentral rolle, og det er fordi vi legger om spillet for å forberede oss til cupfinalen, forteller Wisløff.

Lillesøster imponerer

Og mens storesøster Hole vil glimre med sitt fravær, kommer lillesøster Andrea Aase Hole sannsynligvis til å fortsette å imponere. Hun fyller 16 år om et par dager, men har allerede spilt seg inn på Kolls a-lag.

– I dag gjør hun en kjempekamp, og jeg er imponert over at hun har klart å spille seg inn på laget allerede. Jeg hadde vel egentlig regnet med at hun ville vært mest innbytter i år, sier trener Wisløff.

Tre tenåringer

I tillegg til Andrea Aase Hole, stiller Koll med to 16-åringer til på laget.

– Det er moro å se utviklingen til disse tenåringene. Spennende at de kommer til å være med i cupfinalen for oss også, smiler Wisløff.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse