Gjennombruddet

Lars Planke imponerte stort i Stockholm, da han sikret seg sin første internasjonale medalje i karrieren.

I Lars Planke (13) har Njård en kommende storturner. Nylig kom turntalentet fra Nordberg hjem med sølvmedalje fra nordisk.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Stockholm: – Utrolig gøy. Det eneste målet jeg hadde på forhånd var å bli beste nordmann, forteller Lars.

Og beste nordmann hadde han ingen problemer med å bli. At han i tillegg skulle slå de fleste av de andre nordiske konkurrentene i U14-mesterskapet, hadde han ikke våget å drømme om før avreise til Stockholm. Men i svingstang var bare én motstander sterkere enn Nordberg-gutten.

– For meg var dette mitt første store mesterskap, men jeg var ikke nervøs på forhånd likevel. Fikk veldig god hjelp av Åge (trener Storhaug, journ.anm.) hele veien, forklarer 13-åringen.

Dårlig avhopp

Trener Storhaug har selvfølgelig også god grunn til å være fornøyd med sin elev.

– Jeg er mer enn fornøyd med det Lars viste. Han viste at han virkelig er en konkurransemann, sier den tidligere storturneren.

Treneren fikk se konkurransen i svingstang bli avgjort med knappest mulig margin. Bare 0,15 poeng skilte opp til gullet for Lars.

– Avhoppet gjorde utfallet, men sølv var uansett utrolig bra, fastslår Storhaug.

Ny klasse

Det nordiske mesterskapet i den svenske hovedstaden rundet av årets sesong for Lars.

– Nå gleder jeg meg til å reise mer til utlandet i fremtiden. Rett etter sommeren skal jeg blant annet til Ungarn, forteller sølvgutten.

Da blir det også større utfordringer for Nordberg-gutten, ettersom han må opp i en ny aldersklasse.

– Jeg skal begynne med å konkurrere i U16. Der er det mange gode, så jeg er spent på hvordan jeg klarer meg der, erkjenner Njård-gutten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse