ANNONSE
Annonse

Gjett hvem dette er supporterklubben til

TRIBUNEN: På tribunen i kjeller'n på Kjelsås. Fra v: Andreas Øvsthus, Lars Bratseth i grått, Peder Nielsen og Dag Halvorsen. Og dressene er ekte curlingdresser. Foto: PRIVAT

Søndag kveld var det VM-finale i curling mellom Norge og Sverige. En av gutta på det norske landslaget er Torger Nergård fra Kjelsås, og med egen ultralokal supporterklubb.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2015 kl 07:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det ble en veldig spennende semifinale mot Canada for to dager siden i VM i curling. Norge vant til slutt den jevne kampen 7-6.

Egen ultralokal supporterklubb

– Det føles veldig godt å vinne en så jevn kamp. Ingen av lagene fikk et skikkelig forsprang, og jeg måtte sette en veldig viktig stein i sjuende omgang, sa skip Thomas Ulsrud til VG etter semifinalen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

På på det norske landslaget er Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergård. Sistnevne er lokal i Nordre Aker, og bor på Kjelsås.

Kompiser av Torger hadde søndag kveld benket seg sammen i kjellern til Andreas Øvsthus på Kjelsås, hvor det også faktisk er tribune, og med storskjerm.

– Vi er alle gode kompiser av Torger. Vi har ekte curlingdresser, som vi har fått låne for anledningen, ifølge den ultralokale supporterklubben.

Det norske laget var tittelforsvarere etter å ha slått Sverige med 8-3 i fjorårets finale. Men VM-finalen mot Sverige søndag kveld gikk ikke Norges vei. Sverige tok tidlig føringen, og ble verdensmestere i curling 2015 - med hele 9 - 5 over Norge.

Veldig gammel idrett

Det er mye mange ikke vet om curling. Kanskje for eksempel at granittsteinene veier opp mot hele 20 kilo. Billige er de heller ikke, flere tusen kroner koster de blanke runde steinene.

Kanskje heller ikke så mange som vet at curling faktisk er en veldig gammel idrett, ifølge Wikipedia muligens helt tilbake til 1500-tallet i Skottland og kanskje også fra Nederland, og selvsagt spilte man da ute på is.

Idretten spredte seg videre verden over - Norges første klubber var ifølge Wikipedia Oppdal Curlingklubb og Oslo Curlingklubb, begge stiftet i 1954, tett fulgt av Trondheim og Lillehammer som fikk sine klubber i 1957. Sporten drives i omkring 40 land, hvorav Canada er størst med omkring en million aktive curlere.

Kostes inn mot boet

Alle fire spillerne på laget «slipper» to steiner hver, og så kostes det energisk for å justere farten på steinen på vei inn «boet» - de opptegnede rundingene på isen. Skip'en - eller lagkapteinen - står ved boet og gir instruksjoner til de andre. Det spilles 8-10 omganger, og det slippes 16 steiner i hver omgang.

– Krevende

Nordre Aker Budstikke har tidligere intervjuet Torger Nergård.

– Curling er en krevende idrett, og som kan gå hardt utover knærne. I tillegg varer en kamp kanskje to-tre timer, så det gjelder å ha god nok kondis for å holde konsentrasjonen gjennom hele kampen, fortalte Torger til avisen.

Curlingsesongen er lang.

– Men det er jo en utrolig spennende idrett, vi har det mye morsomt og sosialt, ifølge Torger.

Rumlelyden

Men hva betyr egentlig «curling»?

– Det har med lyden fra steinen å gjøre.

– Lyd?

– Ja - det er en egen «rumlelyd» når steinen suser av gårde, sa Torger.

Les hele det tidligere intervjuet her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse