Gliste for nye perser

Jon Erik Sønning fra Kjelsås imponerte under O.I. Open på Idrettshøgskolen.

Oslo Idrettslags svømmere leverte solid innsats på hjemmebane på Idrettshøgskolen lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2008 kl 09:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nora Matheson (f.v.), Kristin Gullien Langtvedt og Ingrid Korsvold Dyb bidro til at OI Open ble et suksessfullt stevne for arrangørklubben.

SOGNSVANN: I OI Open svømte omtrent samtlige av klubbens 26 utøvere opp mot sitt toppnivå. Det resulterte i en flom av nye personlige rekorder.

– Jeg tror vi må ha satt perser på 95 prosent av det vi har stilt opp i, sier hovedtrener Marcel Mendritzki som kom til totalt 89 starter for OI.

Han forteller at klubbens eget stevne blir høyt prioritert.

– Vi har forberedt oss ordentlig frem til denne konkurransen. Moro at alle svømte så utrolig bra, for det er gøy at vi kan markere oss i vårt eget stevne, smiler hovedtreneren som var vitne til fulle tribuner i svømmehallen på Idrettshøgskolen.

Hard trening

Jon Erik Sønning fra Kjelsås var blant dem som forbedret seg kraftig på hjemmebane. Han svømte ned sine personlige rekorder med mange sekunder på flere distanser.

– Det har blitt mye trening den siste tiden. Blant annet har jeg trent mye styrke, forteller Jon Erik som er blant de som satser hardest på svømming i klubben.

Liker best butterfly

På Idrettshøgskolen startet Jon Erik med å svømme ned sin personlige rekord til 32,27 på 50 meter rygg – en forbedring på halvannet sekund.

Neste øvelse var 50 meter bryst, der det også ble ny pers – riktignok bare med 17 hundredeler.

Jon Erik deltok også på to distanser i butterfly, men var der like bak sine personlige rekorder.

– Men det er uansett 100 meter butterfly som er øvelsen min, fastslår Kjelsås-gutten.

Moro i egen hall

17-åringen sier det er gøy med stevne på hjemmebane, selv om det ikke er det mest prestisjefylte.

– Det her er ikke det viktigste stevnet, men det er uansett moro når man forbedrer seg så mye, sier Kjelsås-gutten som også trener mye på Sogn bad med klubbkameratene.

I november kommer set større utfordringer for Kjelsås-gutten.

– Da skal jeg være med på junior-NM. Håper jeg kan få noen gode tider der også, sier Jan Erik som i alle fall ut til å ha funnet høstformen sammen med sine klubbkamerater...

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse