God følelse før Stabæk-matchen

Det kan godt tenkes at flere stusser over valget mitt av overskrift i dagens spalte, men faktum er at på tross av den siste tids resultater så er jeg ...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det kan godt tenkes at flere stusser over valget mitt av overskrift i dagens spalte, men faktum er at på tross av den siste tids resultater så er jeg utrolig optimist før kampen mot Stabæk. Jeg skal fortelle deg hvorfor!

Jeg har jobbet i denne klubben i drøyt tre år, og vi har hatt våre opp- og nedturer, men det som alltid preger oss er at vi klarer å ta oss sammen etter et nederlag. Jeg har gjort det veldig klart hvor dårlig stemning det er her på mandager hvis ikke resultatene har gått vår vei dagen før, men vi gir oss selv ikke mer enn en dag til å henge med huet, resten av tiden bruker vi til å forebrede oss på å feire. En ganske enkel filosofi, og den er vi nødt til å beholde i disse tider.

For tro meg når jeg sier at det har vært dager da jeg skulle ønske jeg jobbet med noe helt annet, men da får jeg heldigvis ett klapp på skulderen fra mine kolleger eller noen av spillerne. Det som gjør denne gruppen så spesiell, er måten vi tar vare på hverandre på, og hvordan vi bruker den tunge tiden som vi opplever nå, til å reise oss og bli bedre. Den eneste måten man kan lære seg, å reise seg på er først å ha gått skikkelig på trynet, og kan man trekke lærdom av nettopp dette så tror jeg man står bedre rustet til suksess en noen gang.

Søndag venter et lag og en klubb som har gjort mye riktig de siste årene. Ingebrigt Steen Jensen, Tom Schelvan og Erik Loe, tre navn som har bygget opp bærumslaget, har hatt en klar filosofi om hvordan Stabæk skal spille fotball i mange år. For å gjengi noe av tematikken Ingebrigt Steen Jensen forkynte i boken hans Ona Fyr, så har de utviklet en stammekultur i Bærum over mange år, som de nå begynner å høste resultatene av. Det er ikke den største eller den mest spennende klubben i Norge, men laget spiller feiende flott fotball, har noen fantastiske profiler, og en evne til å begeistre folk på Bekkestua som er prisverdig. Derfor er det all mulig grunn til å tro at de kan bli en farlig konkurrent til Lyn i årene som kommer.

Grunnen til at jeg er optimistisk foran matchen på søndag er Lyn-spillernes vannvittige sult på revansj etter noen utrolige sure tap mot Stabæk. På Ullevaal i fjor kontrollerte vi kampen fullstendig før dommeren bestemte seg for å ødelegge kampen. Etter to røde og noen gule kort var det igjen ni Lyn-spillere på banen, og Stabæk knuste Lyn. To ganger etter dette har Lyn gjestet Nadderud, og to ganger har vi ledet med to mål, men begge gangene har Stabæk snudd kampen og vunnet 3-2.

Det kommer ikke til å skje på søndag, det har spillerne lovet hverandre.

Vi trenger din hjelp på søndag fra tribunen, og jeg håper at alle som leser denne spalten tar seg en tur i butikken og kjøper seg en billett til kampen.

Vi sees.

Fotballhilsen

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse