Gøy på landet

Matìas Almeyda og Stefan Gislason briljerte på midtbanen i søndagens cupkamp.

Lyn stilte med hele stjernegalleriet sitt mot lille Fet i cupens første runde, og sørget dermed for en morsom forestilling på Fedrelandet stadion.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2007 kl 16:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Fetsund: Men det var faktisk spenning og nerve de første 20 minuttene av oppgjøret. Fet sjokkåpnet med scoring etter ni minutters spill ved Halgeir Ous. Hjemmelaget kom også til flere muligheter i åpningen av kampen.

Men midtveis ut i 1.omgangen bestemte Lyn-spillerne seg for at de hadde vært høflige nok, og at det var på tide å tråkke til i duellene.

Først viste kanskje den største stjernen seg frem: Chinedu "Edu" Ogbuke rundet Fet-keeperen med en såledragning og utlignet til 1-1. Så minuttet senere lobbet han ballen over en utrusende keeper, før han nådde den igjen på vei mot dødlinja og nikket inn ledelsen.

Elegante

Etter vel halvtimen introduserte Lyn-kaptein Stefan Gislason seg selv med et velplassert skudd til 3-1. Gislason bestemte det meste på krøllgresset i Fetsund søndag ettermiddag, sammen med den nyankomne argentineren Matìas Almeyda.

Hvordan var det å spille sammen med Almeyda?

Det var moro. Han er en fin spiller med flotte ballberøringer. Jeg synes vi fungerer godt sammen.

Med to så markante midtbanespillere kunne det kanskje herske tvil om hvem som skal fordele ballene, og hvem som skal ta løpene inn i motstanderens sekstenmeter. Gislason sa følgende om arbeidsfordelingen de to imellom:

–Vi har like stort ansvar for å ligge og balansere midtbanen. Men akkurat i dag lå Matìas endel igjen, slik at jeg kunne få gå på mange løp.

Som resultatet antyder fungerte samarbeidet godt i denne kampen, men så ble de to heller ikke satt på de store prøvene mot 3.divisjonslaget Fet. Det blir spennende å se om samarbeidet sitter like bra når det står tippeligaspillere på motsatt banehalvdel.

Første målene

Nevnte Gislason åpnet scoringsballet i 2.omgang med et straffemål og 6-1 ledelse i det 52. minutt. Rett før pause hadde nemlig Ståle Stensaas og Magnus Powell tegnet seg for hver sin scoring.

Men så fikk Fet-keeper Simen Bakke være noenlunde i fred frem til det stod igjen ti minutter av kampen. Da viste Lyns argentinske VM-spiller noe av det han kan krydre norsk fotball med. Først banket han inn en retur på et skudd fra Erling Knudtzon. Så avsluttet han kampens fineste angrep med en perle i vinkelen. Almeyda startet selv med å vippe ballen opp på brystet til Powell. Svensken lobbet videre og igjennom til argentineren, som smalt til på hel volley.

Etter dette fortsatte den tidligere Lazio- og Parma-spilleren med finesser og artisteri. Den tilreisende lynfansen ropte "olè" i ren begeistring, og Almeyda viste frem sin beryktede skuddfot med bl.a. et tverrliggertreff.

Avsluttet festen

Espen Hoff fikk æren av å avslutte festen med kampens to siste scoringer. Det første var riktignok innom hjemmelagets Tom Inge Egedahl, som prøvde å blokkere Hoffs avslutning.

10-1-scoringen var også det siste sparket på ballen i denne kampen, og således et verdig punktum for den flotte oppvisningen til Lyn. De fremmøtte fikk se tekniske detaljer på høyt internasjonalt nivå, noe som neppe er hverdagskost på Fedrelandet stadion.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse