Gratulerer - jentene har vunnet sin aller første seier!

Nordberg-basketjentene, endelig ble det seier! Nederst fra venstre: Sabrina Bech Mathiesen, Christina Sve Hagen, Marita Rustad Martinsen, Vilde Brækkan Halvorsen. Øverst fra venstre: Iulia Marginean, Selma Lie, Ruth Rustad Martinsen, Julie Nordby Egeland. Ikke til stede da bildet ble tatt, men på laget: Sarah Rønning Hansen, Vilde Sagstad Imeland, Sophie Emilie Delphin Wiese, Martine Carlson, Caroline Lytskjold, coach Matt Oxman og coach Bendik Aunan. FOTO: NORDBERG BASKET

– Det har rett og slett vært en stor utfordring å få ballen i kurven. Men endelig ble det sjampis, kan de glade Nordberg basket-jentene fortelle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2018 kl 16:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Nordberg Kvinner med historisk seier fra helgen. Søndag vant de nemlig sin første basketkamp noensinne, og kunne endelig sprette sjampanjen i garderoben.

– Men seieren har kostet. Vi 15 jentene er helt ferske i sporten, og før sesongstart i høst hadde ingen av oss satt en fot på en basketballbane!

Forteller spiller og kommunikasjonsansvarlig, Julie Nordby Egeland, på laget i en pressemelding.

Likevel satte laget seg ett mål: De skulle vinne én kamp - med sjampanje i garderoben som premie.

Premien

– Men etter å ha kjempet mot langt mer erfarne spillere i 3. divisjon, har det sett mørkt ut for å slippe boblene løs. I første runde tapte vi ganske så grovt mot alle lagene. Det har rett og slett vært en stor utfordring å få ballen i kurven, sier Julie Nordby Egeland, spiller og kommunikasjonsansvarlig på laget.

Thriller

Og det skulle bli en thriller i Marienlysthallen i helgen. Da var det duket for returkamp mot OSI, som Nordberg Kvinner tapte 54-18 mot i høst. Men etter 30 intense minutter i Marienlysthallen, kan jentene fortelle at da stemte plutselig alt.

– Vi fulgte OSI tett fra start, men i tredje og nest siste omgang lå vi under 25-20. For å være ærlig følte jeg seieren hang i en tynn tråd. Likevel var det kjempestemning innad i laget. Med fantastisk støtte fra supportere og trenere, klarte vi rett og slett å sette inn et siste gir, ifølge Marita Rustad Martinsen, som også ble kampens toppscorer.

Se bildet større

Endelig ble det boblefeiring på basketjentene. FOTO: NORDBERG BASKET

Lederscoringen

Det var ikke før i de dramatiske sluttminuttene at Nordberg utlignet, og sikret seg den viktige lederscoringen.

– Da var det defence som gjaldt, og å beskytte egen kurv for alt det var verdt. Men vi klarte å holde hodet kaldt, og kunne i aller siste minutt løpe seg til en komfortabel 31-27 seier. Og årets poengrekord. Da var det bare rett til bagen for å hente sjampisen. Det var et helt uvirkelig øyeblikk. Dette viser at alt er mulig for Nordberg Kvinner, sier Martinsen.

Men tøff idrett koster - det meldes om to brukne fingre på laget, og noen mer eller mindre alvorlige kneskader. Samtlige har også betydelige brannsår på knærne, det sklis nemlig mye rundt på gulvet, når man kjemper om ballen, videre fra pressemeldingen, her kan du følge jentene på instagram: @nordbergbasketkvinner

LES OGSÅ:

Busser sklir av veien, og folk går på ski til jobb. Er det snøkaos eller vinteridyll?

DEBATT: «Mangelfull snørydding i Oslo»

Joda, vi vet at vi skal måke frem søppelkassene, men… Det hjelper lite å være flink når det ser slik ut etter brøytebilen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse