Gratulerer! Kongepokalen til Tåsenplogen

Kongepokalen til Tåsen og Oskar Marvik, i helgen. FOTO: MARION STERN

Den pokalen henger høyt: – Og bekrefter at du har bemerket deg, både nasjonalt og internasjonalt, sier Oskar Marvik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2018 kl 20:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: I helgen var det NM i bryting i Bodø, og Oskar Marvik (22), eller Tåsenplogen, måkte inn flere gullmedaljer. Men det er ikke første gang han vinner NM.

– I løpet av mine tre år som norgesmester har jeg ikke sluppet inn et eneste poeng og vunnet alle mine kamper teknisk, altså 8-0, forteller Oskar.

Som også fikk tildelt kongepokalen.

– Det var noe jeg ikke forventet, men ble ekstremt glad da de ropte opp navnet mitt. Dette er pokal som betyr mye og som bekrefter at du har bemerket deg som norsk bryter både nasjonalt og internasjonalt.

Se bildet større

Fra venstre Tore Hem, Oskar Marvik og Jon rønningen: – Dette har vært to av Norgs beste brytere, og mine forbilder, sier Oskar.

Han forteller også ta klubben han trener i, Sportsklubben 1909, ble beste klubb.

– For andre året på rad, og jeg er stolt av å representerer denne klubben. Neste år er det Sportsklubben 1909 som skal arrangere Senior NM i Oslo. Styret i klubben er allerede godt i gang med planlegging og setter store forventninger til seg selv. Nå blir neste mesterskap Senior EM i Russland, hvor jeg har et mål om å bli topp fem. Dette arrangeres i mai. I mellomtiden er det world cups turneringer og flere treningsamliger, forteller Oskar, som dro rett til treningsopphold i Litauen, fra NM i Bodø.

OL

Men det største målet i nærmeste fremtid, er OL i Tokyo i 2020. Nordre Aker Budstikke skrev også om Oskar for en tid tilbake. Da Oskar måkte inn en bronse i EM for U-23, i Ungarn.

Oskar har holdt på med bryting i 12 år.

– Det er en fantastisk sport som er allsidig og utrolig spennende. Jeg representerer Sportsklubben av 1909, som holder til på Grünerløkka. Det er klubben i mitt hjerte. Vi er som en familie, som støtter hverandre i hverdagen og i konkurranser.

Se bildet større

Her Oskar, i rødt, fra tidligere anledning. FOTO: Marion Stern

Trenger sponsorer

Det koster mer enn trening.

– Som utøver er jeg avhengig av å ha et støtteapparat med sponsorer og treningsteam rundt meg. Treningsfasilitetene har jeg, men lite inntekt. Så hvis noen ønsker å sponse en talentfull ung bryter med store mål i OL i 2020, så bare å ta kontakt, oppfordrer Oskar.

Tåsenplogen?

Og så spør vi enda en gang til - hvem ga deg kallenavnet Tåsenplogen?

– Fritz Aanes, min trener, ga meg navnet da han syntes jeg hadde ryggtavle som en plog og et voldsomt trykk fremover på brytematta. Da "ploger" jeg på motstanderen min, så han havner ut av matta.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse