Gratulerer til Simen, Hans Christer og Lyn Ski!

Simen fra Lyn Ski knallet til med OL-gull! FOTO: SKJERMDUMP TVNORGE

Simen Hegstad Krüger skøytet fra de andre, og klinket til med OL-gull! Martin Johnsrud Sundby tok sølvet, mens Hans Christer Holund sikret bronsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2018 kl 09:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: På programmet i OL søndag 11. februar i PyeongChang i Sør-Korea, sto skiathlon - 15 kilometer klassisk og 15 kilometer skøyting.

Simen Hegstad Krüger (24) skøyet fra de andre flere kilometer før mål. Det ble 10 sekunders ledelse, 20 sekunders ledelse, og enda mer.

Se bildet større

Simen Hegstad Krüger klinket til med OL-gull, søndag! FOTO: NORGES SKIFORBUND

– Vill dag

– En helt vill dag, For et eventyr! sa kommentatorene under sendingen.

OL-debutanten Simen Hegstad Krüger knuste konkurrentene, til og med etter fall i starten.

– At Krüger skulle ende som gullvinner er faktisk smått utrolig. 24-åringen startet nemlig 30 kilometeren med skibytte med et fall omtrent ut fra start. Han var ikke selv skyld i uhellet, men konsekvensen ble at han var fullstendig hektet av teten. Det var godt over 20 sekunder opp til resten. De aller fleste hadde avskrevet ham. Men sakte, men sikkert jobbet han seg inn mot tetgruppa med Martin Johnsrud Sundby & co, skriver blant annet VG om uhellet og fortsettelsen.

– Jeg er tom for ord! Jeg trodde kanskje dette skulle bli verdens verste dag, med den starten jeg fikk. Jeg kom litt skjevt ut. Men jeg måtte være tålmodig og ikke bruke for mye krefter, så jeg prøvde å gå jevnt. Etterhvert så skjønte at jeg kunne bli olympisk mester! Jeg hadde ikke trodd på dette for et par år siden, rakk OL-mesteren å fortelle til TVNorge etter løpet.

Se bildet større

Hans Christer Holund tok OL-bronse søndag, 11. februar 2018. FOTO: NORGES SKIFORBUND

Bronse til Lyn og Holund

Martin Johnsrud Sundby fra Røa tok opp jakten på Krüger, og Hans Christer Holund (28), også fra Lyn Ski og OL-debutant, hang seg på, og sikret sølv og bronse til Norge.

– At jeg tar en bronse her i dag er helt utrolig. Jeg er så stolt av jobben vi har gjort, og vil takke alle hjemme som har hjulpet meg dit jeg er nå, man kommer ikke dit jeg er nå - alene. Takk til mamma og pappa som har støttet meg hele veien, de skal ha mye æren for at jeg er her nå og takk til Lyn Ski, sa en rørt Holund til TVNorge.

Bare å bøye seg i hatt og støv og det som er!

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse