ANNONSE
Annonse

Gratulerer til toppseriedebutanten Lyn, som klinte til i første kamp

Jublende toppseriedebut for Lynjentene mot Røa, som vant 2-1 over Røas jenter. Foto: FREDRIK ECKHOFF/AKERSPOSTEN

Jentene fra Kringsjå la ned en enorm innsats mot toppserierutinerte Røa-jenter. Og det ga full uttelling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2018 kl 17:18

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Første seriekamp i Toppserien, et Oslo-derby mellom Røa og Lyn, hos førstnevnte på Røa. Det startet med mest tempo hos vertene, Røa hadde mest grep om kampen i de første 20 minuttene.

Farlig frempå

Så tok Lyn mer og mer over, og var farlig frempå flere ganger. Det unge Lyn-laget hadde ingen planer om å stå med lua i hånda på Røabanen, i sin aller første toppseriekamp, etter opprykket fra 1. divisjon i fjor høst.

1-0 til Lyn

Så løsner det skikkelig for jentene fra Kringsjå. Etter et fantastisk forarbeid av tidligere Røa-spiller Vilde Hasund, som drar av flere Røa-spillere, vender spillet mot Camilla Linberg, som er alene med keeper og setter ballen sikkert i lengste hjørnet. 0-1 til Kringsjå-jentene i 28. minutt.

Og Lyn maler på, og lar seg ikke skremme av mer toppserierutinerte Røa-jenter.

2-0

Det andre flotte målet kom etter et smart løp av Jenny Kristine Røsholm Olsen. Hun utmanøvrerer hele Røa-forsvaret - løper på en flott stikker, og setter ballen kaldt og rolig mellom bena på Røas keeper Kirvil Schau Odden. 0-2 til gjestene, og det resultatet står seg til pause.

Mer defensive

I andre omgang så Lyn ut til å organisere seg mer defensivt, og rir videre på 2-0. Røa presser på, men kommer ikke til de helt store sjansene. Lyn kommer på raske overganger og kontringer, og hadde flere muligheter for 3-0 scoring i andre omgang.

Enorm innsats

Det ble lagt ned en enorm innsats av Lyn-spillerne, som var tett opp i motspillerne under hele kampen. I 89. minutt scorer Røa på frispark, og det blir veldig spennende to sluttminutter, men så kunne Lyn juble for 2-1 seier i sin første toppseriekamp, og det var fortjent. En taktisk seier av trener Glenn Kleven.

HER KAN DU LESE FLERE FAKTA FRA KAMPEN

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse