Grefsenkollen utvider

Sten Lundström tester løypene i Grefsen

Grefsenkollen har fått heismulighet og utforløype for sykkelentusiastene – Vi har testet den ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.07.2008 kl 08:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Tekst: Peter Gløersen

GREFSEN: – Dette stedet har et stort potensial, og hvis man bygger ut anlegget rett, vil jeg heller dra hit enn til Frognerseteren, forteller Sten Lundström(24) etter å ha prøvd seg i den nyåpnede sykkelløypa i Grefsenkollen.

Se flere bilder fra turen her.

Kontinuerlig satsing

Downhill-løypa som åpnet 22. juni har så langt trukket rundt 20 syklister per dag. Heisen går tre dager i uka frem til vinteren, noe Peer Bakke i Oslo Skisenter mener er viktig:

– Dette må være en kontinuerlig satsning, sier Bakke, og legger til at han er fornøyd med oppmøtet så langt.

Ifølge Lundström er den videre utformingen av Grefsenkollen utslagsgivende på om han og andre syklister vil benytte seg av anlegget. Hvis Grefsenkollen etableres slik kjørerne ønsker det, og blir bygget av folk som vet hva de driver med, vil det bli et populært sted. Han etterlyser derfor en kjørergruppe som kan ta ansvar for å bygge konstruksjoner, elementer og stier i bakken.

- Kan kjøre hele tiden

Dette er Oslo Skisenter enig i, og bekrefter ovenfor Nordre Aker Budstikke at de vil følge den modellen de nå har i Kongsberg. Avtalen er at Oslo Skisenter stiller med midler til materialene, mens kjørerne selv bygger.

– Det er ikke noe liknende tilbud i Stockholm. Det er to her i Oslo, men jeg ville helst kjørt her, for når vi sykler i Frognerseteren er det mye venting på grunn av trikken. Her i Grefsenkollen får man kjørt hele tiden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse