Gullet glapp

Kong Harald (delvis skjult) delte ut sølvmedalje til Hanne Ruud Reksten etter cupfinalen. Neste år vil den tidligere Koll-spilleren vinne gull.

Ullevål-jenta Hanne Ruud Reksten måtte nøye seg med seriebronse og cupsølv med Asker i år. Neste år vil 22-åringen ha gull.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2007 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Bislett: – Sølv og bronse høres jo bra ut, men det er synd gullet mangler. Vi får prøve å bli enda bedre neste år, sier Hanne Ruud Reksten.

I serien var Asker lenge med i gullkampen, men havnet til slutt på bronseplass bak Røa og Kolbotn. Sistnevnte kapret sølvet på bedre målforskjell enn Hannes lag.

På Bislett lørdag hadde imidlertid Asker-jentene mulighet til å revansjere seg i cupfinalen, men nok en gang trakk Kolbotn det lengste strået.

Viste moral

For Asker ble starten på kampen av det verst tenkelige slaget. Allerede etter et kvarter var Kolbotn foran med to mål i kampen om cuptrofeet.

Eli Landsems jenter ga imidlertid ikke opp av den grunn, og scoringer av Toril Hetland Akerhaugen og Melissa Wiik ordnet 2-2 til pause.

Asker kunne fort også tatt ledelsen etter hvilen, men i stedet var det Kolbotn som nettet to ganger med kort mellomrom midtveis i omgangen – og enkelt kunne kontrollere inn cupgullet.

Da hadde heller ikke Hanne Ruud Reksten mye å bidra med da hun kom inn på banen for Melissa Wiik like før slutt.

– Litt synd at jeg ikke kom innpå før. De kunne jo prøvd noe annet da det ikke fungerte noe spesielt bra, sier den tidligere Koll-spilleren.

Veteranene slutter

Hun synes uansett cupfinalen ble en stor opplevelse.

– Det var kjempemorsomt, og det ble en bra kamp med tanke på alle scoringene. Dessverre for oss var det Kolbotn som scoret først i 2. omgang, og det var nok avgjørende, tror Hanne.

Neste år håper 22-åringen på enda mer spilletid for Asker. Ettersom veteranspissene Ragnhild Gulbrandsen og Marianne Pettersen begge gir seg, har UIlevål-jenta nå en mulighet til å krige seg inn i startelleveren i løpet av vinterens sesongoppkjøring.

– Det blir spennende å se om klubben har tenkt å hente en ny superspiss. Jeg håper jeg blir satset på, og er i alle fall innstilt på å kjempe det jeg kan for å få en plass på laget, sier Hanne Ruud Reksten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse