Edelt metall til Kjelsås IL IPU: Gullfest i svømmehallen

lagleder April Stilley heier på Robert Berge sekunder etter start.

I helgen konkurrerte lokallaget for funksjonshemmede svømmere på Kjelsås med klubber fra hele landet på Norges idrettshøgskole – og slikt blir det både moro, rivalisering, gull og sølv av!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2008 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Omringet av utøvere, familie og støttespillere gjør Peder Fjeld (17) seg klar til ny innsats i bassenget.

Se bildet større

Utøvere, dommere og assistenter i aksjon under Flipper svømmestevne for funksjonshemmede.

Se bildet større

Utøverne i Kjelsås IL IPU (Idrett for Personer med Utviklingshemninger) demonstrerer maks motivasjon halvveis gjennom svømmestevnet.

KRINGSJÅ: Flipper svømmestevne er det spretne navnet på den årlige konkurransen som arrangeres av Flipper svømmeklubb, med adresse i Nydalen og tilknytning til Nordre Aker idrettsutvalg. Klubben har 40-års jubileum i år, men på lørdagens stevne var deltakerne i fokus.

Fire gull, tre sølv!

Fra hele landet kommer de, i år som i fjor, fysiske og psykiske funksjonshemmede med en forkjærlighet for svømming uansett grad av ferdighet. Dommere følger årvåkent med mens svømmerne deltar i ulike grener tilpasset forskjellige utgangspunkt.

Et av lagene som slipper unna med behagelig kort reisevei er selvfølgelig Kjelsås IL IPU, altså Kjelsås Idrettslag sin gruppe Idrett for Personer med Utviklingshemninger, med omtrent 40 medlemmer og aktiviteter som trening til musikk, løping, boccia, fotball (etter nyttår) og nettopp svømming.

Ni deltakere med psykiske funksjonshemninger fra Kjelsås IL IPU er med, og med så få deltakere er det ingen dårlig innsats at de håver inn hele fire gullmedaljer og tre sølv!

Hyggelig gruppe

– Dette er bra for meg. Jeg har trent lenge, sier Robert Berget, som vinner både gull (50 m Fri Herrer) og sølv (25 m Fri) og trener hver onsdag på Haukåsen skole.

Peder Fjeld (17) er svært fornøyd med sin andreplass (25 m Fri).

– Dette er veldig moro. Jeg liker å svømme mye, sier Peder, som har holdt på i omtrent seks år.

– Det er en veldig hyggelig gruppe, og vi har det gøy med å leke i vannet. Jeg liker best å svømme på rygg, legger Eric Andre (18) til, etter å ha håvet inn både gull (50 m Rygg Herrer) og sølv (100 m Fri).

Søker etter flere

Lagleder April Stilley er full av lovord for sine deltakere.

– En fantastisk innsats! Og det er artig for mennesker med ulike funksjonshemninger å kunne konkurrere alle mot alle, og fordelt på aldersgruppe og ferdigheter. De elsker konkurransen og drivkraften, sier April, som går ut med en forespørsel:

– Er det noen som kunne tenke seg å trene med oss som utøver eller trener, vennligst ta kontakt! Vi søker blant annet flere fotballspillere for oppstart fra januar 2009.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse