ANNONSE
Annonse

Håper på 500 deltakere i lavterskelløp med «opp av sofaen»-klasse og øltelt

Halvveis ut i løpet er det drikkestasjon. Foto: AVANTOR

Selv om en Tour de Ski-deltaker er storfavoritt, og det knytter seg spenning til en lokal NM-gullvinner, er Nydalsløpet «for Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2016 kl 20:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: 15. september klokken 18 er det klart for det andre Nydalsløpet.

Arrangøren Nydalens Skiklub tror i år på 500 deltagere til dette lavterskelløpet, som omtales å være «for Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster». Løpet har nemlig klasser for Aktive, Mosjonister og Opp-av-sofaen-løpere.

Løypa er cirka 5 kilometer lang, og slingrer seg på gangveier av grus og asfalt langs Akerselvas begge bredder, både nordover og sørover, fra «Nydalens hjerte» – Gullhaug Torg.

Det er langt nok til at de ivrigste aktive kan sjekke formen, og kort nok til at de mindre trente fint kan gjennomføre, påpeker arrangøren.

​Fjorårsvinnerne Erik Andersson, LPO Arkitekter, og Ida Bergsløkken, SK Vidar. Foto: AVANTOR

Tour de Ski-sekser er favoritt

Men selv om terskelen for deltakelse er lav, og retter seg mot bedriftene i bydelen, beboere, studenter og ellers andre interesserte, betyr ikke det at topputøverne holder seg hjemme. Lant derifra!

Tour de Ski-sekseren fra sist sesong, Ragnhild Haga, er nemlig storfavoritt i kvinneklassen. Det er foreløpig mer åpent i herreklassen, melder arrangøren.

– Men det blir spennende å se hva unggutten Kornelius Kriszat-Løvfald kan prestere. Han har to ferske gullmedaljer fra Ungdoms-NM i orientering og er en meget lovende skiløper for Kjelsås, sier Sindre Langaas fra arrangøren.

Dessuten: Nydalens egen bronsemedaljøren fra o-VM i Sverige nylig, Anne Margrethe Hausken Nordberg, er en av mange løypevakter som skal forhindre at løperne bommer på løypetraseen.

– Om det ikke rekker med mannen Anders Nordberg som skal agere «kanin på sykkel» foran teten. Også Anders Nordberg har et antall orienterings-VM-medaljer i skapet hjemme,
sier Langaas.

Starten fra Gullhaug Torg Foto: AVANTOR

Med øltelt

Nydalens Skiklub har fått med en rekke Nydalen-bedrifter på laget. Blant andre sponsorene Avantor, Egmont og Statnett.

Statnett har foreløpig 76 påmeldte og er med det klart største klubb/bedrift i løpet. Mange av de påmeldte er fra bedrifter i Nydalen, og deltakerne får mulighet til å avslutte løpet med "After Run" i øltelt foran Nydalen Bryggeri og Spiseri fra klokken 19.

Idrettsglede er et sentralt innslag for et mosjonsløp i "lavterskelklassen" som Nydalsløpet. Foto: AVANTOR

Og som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, har Avantor offisiell åpning av «nye» Torgbygget på Gullhaug torg i forbindelse med Nydalsløpet.

Frister det å delta, er påmeldingen åpen nesten helt fram til løpsstart, på www.nydalslopet.one

Her kan du se video av hvordan deler av traseen går:

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse