– Har hørt at det er veldig bra gass i Kjelsås

AMBISIØS GJENG: Arild Olsen (foran) høster mange lovord for måten han leder Kjelsås Alpin på. FOTO: PÅL MAGNUS TØMMERVOLD

Alpinesset Aksel Lund Svindal (32) og andre skinavn har registrert det svinger med mange rene skjær, når det gjelder satsingen i klubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 09:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

­KJELSÅS: På tampen av forrige sesong møtte olympiamester Svindal opp i Trollvannskleiva, for å være prøvekjører og kaste glans over Telenorkarusellen. Og det er tydeligvis ikke bare de yngste, som nå har fått øynene opp for jobben som gjøres i Kjelsås Alpin.

Se bildet større

STOR INTERESSE: Kjelsås Alpin opplever en vekst i antall skiinteresserte barn. FOTO: ARILD OLSEN

Selv fartskongen fra Kjeller, som for tiden befinner seg i Colorado i USA, er glad for å se kursen hovedtrener Arild Olsen & co har staket ut nord i Oslo.

– ­Jeg har hørt at det er veldig bra gass i Kjelsås, sier Aksel Lund Svindal til nab.no, drøyt syv måneder etter han dukket opp i bydelens ski-­mekka.

Skifolk fryder seg

I Midt­-Norge, nærmere bestemt i vinterdestinasjonen Oppdal og Trondheim, gleder også to andre alpinentusiaster seg over at hovedstaden er i ferd med å få landet en gruppe, som utfordrer de klassiske skiklubbene i Oslo vest.

– Jeg kjenner Arild Olsen gjennom litt forskjellige settinger de siste årene. Han har klare meninger hvordan man holder ting litt «nede på jorda» – og er meget engasjert og kritisk til hva de skal holde på med for å skape godt miljø og mye humør, sier Hallgeir Vognild.

Sistnevnte er i dag hovedtrener for landslinjetilbudet ved Oppdal videregående skole, og har en fortid som landslagstrener for blant andre Lund Svindal.

Duoen er imidlertid ikke alene om å synes det er stor stas at Kjelsås er i ferd med å markere seg på alpinkartet.

LES OGSÅ: Runes på Kjelsås: Riksantikvaren kommer vel snart og verner oss!

Økt spenning

Den tidligere landslagsalpinisten og norgesmesteren Åne Sæter bøyer seg i støvet, så vel som i den etter hvert mye omtalte hatten, for innsatsen som gjøres i Kjelsås Alpin.

­– Det er utrolig bra at det kommer opp en klubb til som kan vise til gunst i alpinverdenen. Flere klubber, med tilhold til flere anlegg, gjør noe med spenningen og at det blir mer opplevelsesrikt i forhold til hvordan andre klubber arrangerer både trening og renn.

Se bildet større

LOVENDE: Christian Søvik vant i fjor et landsrenn for 14-åringer i Bardu. FOTO: PÅL MAGNUS TØMMERVOLD

– ­Dette gjør at alpinverdenen blir større og mer spennende, sier Sæter som i sin aktive periode, som alpinist, var en av jevnaldringen Hans Petter Buraas' argeste konkurrenter her til lands. Siden har oppdalingen gjort seg bemerket på sykkelsetet.

Større treningsmengde

Når Nordre Aker Budstikke besøker U-16-laget i styrkerommet ved Kjelsås skole, er det en ytterst motivert gjeng, som under ledsagelse av fjorårets OL-­utøver i skicross, Bastian Juell, pumper musklene såre foran øynene på hovedtrener Arild.

­– Vi har sikkert økt treningsmengden med 100 prosent etter jeg begynte, sier Olsen.

Sjefen selv kom til Kjelsås for om lag to og et halvt år siden, etter seks år som trener for Heming.

­– Det første jeg gjorde var å lage en langsiktig utviklingsplan for å få klubben til å dra i samme retning. Langsiktighet er det viktigste ordet for oss. Vinnerne er de som klarer å gå mot strømmen, være langsiktig og mestringsorientert, forteller Olsen.

LES OGSÅ: Trenger drahjelp for å få ferdig Myrerjordet

Vil være en solid moderklubb

Hovedtreneren understreker at visjonen er å ha mest mulig motiverte løpere. Hensikten er at skikjørere fra den eldste gruppen – U-16 – skal være solid rustet når de en dag erstatter organiserte Kjelsås­-treninger med skigymnaser.

I fjor leverte klubben seks løpere til diverse skoler som tilrettelegger for skisatsing

Se bildet større

SATSER: Når fotballsesongen er over betyr skikjøringen så å si alt for Iver Næss. FOTO: PÅL MAGNUS TØMMERVOLD

­– For meg er et godt miljø og lagfølelse i gruppene det viktigste. Først når alle trives og føler seg trygge, kan man yte maks på trening, sier Olsen.

Treneren snakker på sprudlende vis om den solide utviklingen i antall medlemmer i alpinklubben.

­– Det er en kjempeeksplosjon innen rekrutteringen. Vi har om lag 50­-60 nye løpere i alle
årskullene blant de yngste. Det skal være mulig å nå det høyeste nivået gjennom systemet, men med et tilrettelagt tilbud for de som vil litt mindre, sier Olsen.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg «dritings»

– Nytt nivå

I dag er det rundt 250 aktive medlemmer innen alpint, mens ytterligere 50 driver med freeskiing.

Kilder, som Nordre Aker Budstikke har snakket med, og som er tett på satsingen i Kjelsås Alpin, er da også begeistret for aktiviteten i og rundt klubben.

­– Det er blitt gjort en kjempejobb! Arild Olsen har dratt ting til et nytt nivå, med blant annet en racing­satsing for ungdommer som aldri har vært der tidligere, sier en ivrig pappa.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse