Harald avgjorde finalen 13 sekunder før slutt

Vinnerlaget i NM U19: Bakre rekke fra venstre: Mats Selboe, Mathias Fossum, Julien Ciakudia, Sindre Jensen, August Volckmar, Jørgen Fjellheim, Sander Rivø Aslesen og Odd-Olav Aga. Foran fra venstre: Trym Jalling, Mangis Vitenas, Harald Eika Frey og Mattis DeJong. Foran Mikkel Oppsann FOTO: PRIVAT

Med 13 sekunder igjen av finalen og to poeng bak Bærum Basket, skjøt Harald Eika Frey fra Kjelsås IL dagens lengste trepoengsskudd. Ballen var ikke engang nær ringen, men swishet gjennom kurven til seier med ett poeng, 64-63.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2015 kl 14:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KONGSBERG/KJELSÅS: Stort mer spennende får du ikke basketball. En intens og innsatsfylt finale endte søndag med at lagene stadig byttet på ledelsen de siste fire minuttene.

Til slutt kunne Kjelsås IL storme banen, juble og grine etter at Bærums siste forsøk endte i en Kjelsås-spillers hender og ikke i kurven.

– For to år siden vant stammen av det samme laget NM for U16, i fjor tapte de semifinalen i U19-NM etter ekstraomgang, og i helgen på Kongsberg vant de. Og enda mer imponerende; alle på laget holder aldersgrensen også neste år, bortsett fra en spiller, sier lagleder Per Tøien.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Non stop i 40 minutter

Tøien forteller videre om mesterskapshelgen:

«På Kongsberg var Kjelsås seedet som nummer to og plassert i pulje med Varden fra Tromsø og Sverresborg fra Trondheim. Etter to klare seire, vant laget også kvartfinalen mot Asker og semifinalen mot Sandvika, begge ganger uten at det reelt ble skummelt om seieren.

På motsatt side av tablået hadde toppseedete Bærum cruiset gjennom sine kamper og gikk til finalen som favoritt. De var eldre, mer erfaring fra toppnivå og de var større. Men hjertet hørte denne gangen til hos Kjelsås. Det var non stop-innsats i 40 minutter.

Til tross for at laget falt bak med så mye som 12 poeng i løpet av kampen, var det aldri noen som ga opp. Mats Selboe var kampens største returtaker og innsatsbunt til tross for en relativt beskjeden høyde på 189 cm.

LES OGSÅ: En perfekt avslutning for Kjelsås i Grensemesterskapet

Harald Eika Frey, finalens beste

Mattis DeJong bidro med fire viktige trepoengere, Sindre Jensen og Sander Rivø Aslesen spilte på seg blåmerker i forsvar mot større spillere, og hele laget bidro med en innsats som i sum ble akkurat litt for mye for Bærum.

Men kampens gigant var Harald Eika Frey.

27 poeng, kåret til finalens beste spiller, avgjørende scoring og med en kontroll, et overblikk og en vilje på vegne av seg selv og laget som ikke tillot noen å tvile noen gang.

Et morsomt poeng er at Harald har spilt med parallell spilletillatelse for Bærum i toppdivisjonen denne sesongen, sammen med fem av spillerne fra helgens motstandere.

Han var ingen god lagkamerat for dem denne søndagen, men en fantastisk leder for det laget han har vært en del av i snart ti år.

LES OGSÅ: Har du hørt om denne idretten? Blindern-laget er norgesmester i rumpeldunk!

Etablerer seg i basket-toppen

Flere av disse spillerne er allerede på vei til å etablere seg i toppen av norsk basketball, og flere kommer til å følge dem. Likevel trener de også på Kjelsås, spiller kamper for moderklubben når det er anledning til det, og stiller selvsagt også opp i NM.

Om alle vil ett år til, har Kjelsås gode sjanser til å gjenta prestasjonen neste år. Fram til det, kan de uansett bare kjenne gleden over det de har oppnådd og som de aldri kommer til å miste. De er norgesmestere i basketball.»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse