Hedret for kriseannonse

Lyn skriver her at de har ropt «ulv, ulv» før og oppfordret om at folk må støtte opp om laget tidligere, men nå er det siste gang.

Lyn har fått en mager trøst i de økonomiske krisetidene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2009 kl 13:50

ULLEVAAL: I juni nærmest skrek Lyn om hjelp i en helsides annonse i Aftenposten.

- Kom dere på kamp, var budskapet til alle supporterne av den hardt pressede klubben.

«Lyn trenger din hjelp nå, ikke som klapp på skuldre, eller vennlige ord over hagegjerdet, men deg. Du må komme på kamp! Du må ta med deg familien og venner på kampen mot Odd nå på søndag!», het det i annonsen .

Kjendiser bak reklamen

Bak kampanjen stod profilerte lynfans som blant annet Finn Bjelke, Tor Milde og sjef for Kitchen Reklamebyrå, Haakon Dahl.

— For oss med Lyn-hjerte har dette året rett og slett vært uutholdelig. Lyn har manglet og mangler penger, mange penger, bøttevis med penger. Vi har i perioder vært mer i Oslo tinghus enn vi har vært på Ullevaal. Både pressen og ikke minst lisensnemnda i NFF er ute etter oss i et piska kjør, og på toppen av det hele spiller vi ganske så stusslig fotball for å si det mildt, skrev Dahl selv på lyn.no.

— Et rop om hjelp

Nå har fremstøtet blitt hedret som månedens beste reklame av Aftenposten, som belønner reklamebyrået med en gratis helsides annonse.

— Teksten er ærlig, relevant og desperat - et rop om hjelp. Annonsen er lite påkostet og helt i tråd med det budskapet den ønsker å formidle, skriver juryen i sin begrunnelse.

Markedsdirektør i Lyn Keith Woods var på tiden svært glad for initiativet, og mener tiltaket viser at Lyn betyr mye for mange.

— I en vanskelig tid for klubben er slike initiativ svært kjærkomne for Lyn, og dette setter vi selvsagt stor pris på. Dette er helt suverent, sa Woods etter at annonsen hadde stått på trykk.

Får ikke innfridd gjeld

På tross av Lyns presseansvarlige, Joakim Andersens svært optimistske innlegg i forrige ukes utgave av Nordre Aker Budstikke, ser situasjonen fortsatt mørk ut for klubben.

Lyn har i løpet av sommeren mistet mange av sine beste spillere, og laget ligger fortsatt på bunn av tabellen etter at de ble knust av serieleder Rosenborg forrige søndag.

For noen uker siden ble det i tillegg klart at Ullevaal Business Class og Ullevaal Stadion sier nei til Lyns krav om å innfri deler av gjelden.

Ifølge NRK skylder Lyn de to selskapene til sammen seks millioner kroner. Lyn-direktør Erik Langerud kunne i slutten av august ikke si noe om hvorvidt den siste utviklingen kunne føre til en konkurs for klubben.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...