Hedret for sin innsats i Special Olympics

De norske utøverne i Special Olympics World Games samlet på skimuseet i Holmenkollen 1. juni. FOTO: PRIVAT

Langrennsløperne Anders Vreim Ørbeck, Holmar Myklebust Tomasson og Torger Helle-Schia, som representerer IL Koll, fikk utmerkelser på Skimuseet 1. juni.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2017 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

HOLMENKOLLEN: Anders Vreim Ørbeck, Holmar Myklebust Tomasson og Torger Helle-Schia bor alle i Nordre Aker, og er ivrige skiløpere i Koll.

Alle tre deltok i Special Olympics World Winter Games i Østerrike i mars. For innsatsen ble de hedret på Skimuseet torsdag kveld, sammen med de andre norske utøverne.

Special Olympics World Winter Games er verdens største arrangement for utviklingshemmede og ble arrangert i Østerrike 18.-25. mars i år. Den norske troppen bestod av 13 langrennsløpere og 7 alpinister.

Tok medaljer

Hele det norske laget, og utøverne fra Nordre Aker, gjorde en suveren innsats, og det ble flere pallplasseringer under lekene.

Blant annet tok Koll-guttene Holmar og Torger sølv og bronse i sin klasse på 5 km. Også Anders tok sølv i sin klasse, som eneste nordmann som gikk fristil.

Torger gikk helt til topps etter et veldig bra gjennomført løp på 10 km fri teknikk, der tok Holmar sølvplassen.

Naboer og treningskompiser

Se bildet større

Koll-løperne Torger Helle-Schia, Holmar Myklebust Tomasson og Anders Vreim Ørbeck, her sammen med Jenny Tidemand-Andersen fra Heming. FOTO: PRIVAT

Anders Vreim Ørbeck er 29 år, og Holmar Myklebust Tomasson er 26. I tillegg til å være naboer i et tilrettelagt borettslag på Gaustad, jobber de på Kiwi ved Ullevaal stadion. Torger Helle-Schia er 27 år, bor på Brekke og jobber for attføringsbedriften Varbas på Økern.

– Mine interesser utenom langrenn er å trene fotball, løpe og sykle. Jeg elsker å reise! Jeg er også ManU-fan, sier Anders i et intervju på Skiforbundets nettsider.

– Jeg trener fotball på Korsvoll hver onsdag, og barmark-/skitrening med Koll hver torsdag. I tillegg trener jeg sammen med venner flere ganger i uken. Da drar jeg på for eksempel på sykkelturer eller spiller fotball på løkka, spiller golf og bandy, forteller Holmar til nettsidene.

– Jeg løper for løpeklubben SK Vidar. Jeg liker også å sykle i terrenget, men jeg er ikke med i noen sykkelklubb. Når det er vinter går jeg mye på langrenn, sier Torger til Skiforbundet.

Har deltatt før

– Forbildet mitt er Petter Northug jr. Fordi han har tatt mange gull og går siste etappen for Norge, sier Anders. Også Torger har Petter Northug som sin største inspirasjon, mens Holmars forbilde er Therese Johaug.

Alle tre har deltatt i World Winter Games tidligere. Anders og Holmar var med i 2013 i Sør Korea. Torger deltok i Idaho i USA i 2009.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse