Lyns corner: - Heia Island

 

Igjen sitter jeg på kontoret mitt på Ullevaal Stadion etter en meget begivenhetsrik helg og forsøker å samle tankene rundt dagens corner. Leeds fortse...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2008 kl 14:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Igjen sitter jeg på kontoret mitt på Ullevaal Stadion etter en meget begivenhetsrik helg og forsøker å samle tankene rundt dagens corner. Leeds fortsetter å skuffe meg, denne gangen klarte de bare 2-2 hjemme mot Bristol Rovers, og det jeg trodde skulle bli plankekjøring til Championship før sesongen, tror jeg blir en mørk sesong for Englands stolteste klubb. Synd!

Da er det hyggelig at Røas dynamite girls fortsetter der de slapp før ferien, og knuste FK Larvik med hele 6-1 på bortebane. Nå leder pikene fra Røa serien med hele ti poeng på Asker, og mye skal gå galt i høst hvis ikke gullet skal forbli der det hører hjemme, nemlig på Røabanen!

For Lyns del så det ut til å bli en glitrende helg, men når fru fortuna viste seg å være tromsøværing, var det lite man kunne gjøre. Trettifire sekunder på overtid av overtiden brant Moldskred av et vådeskudd som gikk via brystet til Tommy Berntsen, og i mål bak en totalt utmanøvrert Eddie Gustafsson.

Om jeg var mest frustrert over at vi ikke klarte sette en av de uendelig store sjansene våre, eller over den ville uflaksen vet jeg ikke, men det ble ingen god natt, og heller ingen god mandag.

Men når du sitter med dette i hånden, er det ikke lenge til helg, og da skal Norge møte Island i årets første tellende landskamp. Hvem jeg heier på? Island selvfølgelig!

På det islandske landslaget har vi to Lyn-gutter i Indridi Sigurdsson og Theodor Elmar Bjarnason, og jeg håper begge to får spilletid og skyter det norske landslaget i fillebiter. Selv tror jeg dette er den eneste måten vi kan oppnå noen drastiske endringer på for det norske laget. Hvorfor spillere som Kristofer Hæstad og Martin Andresen får lov til å være i troppen, er helt fullstendig ubegripelig, også vel vitende om at Tettey på Rosenborg er i U21-troppen. Da Vålerenga møtte RBK søndag kveld, ble vår Oslo-nabo rundspilt etter alle kunstens regler, og det var på midtbanen RBK la grunnlaget. Der var det a-landslaget mot U21-landslaget, og sistenevnte vant lekende lett.

Forhåpentligvis fikk Hareide med seg dette, og gjør de endringene som må til. Forstå meg rett, jeg er like patriot som de fleste andre og heier på Norge i alle sammenhenger, men hvis et tap for Island er det som skal til for at noe blir gjort, så er jeg ikke i tvil om hvem som får min støtte på lørdag.

For personlig er jeg overbevist om at et lag med Andresen og Hæstad sentralt på midtbanen ikke vil kunne hevde seg i denne gruppen, og da er det enda mer frustrerende å tenke på hvem som har blitt utelatt, og hvem som sitter på benken!

God helg og heia Island.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse