Hele 1300 små og store deltok i Kollmila og Halvmila

JOBZONE: Gutta fra Team Job Zone som sørget for seier til Marius Caspersen Falla (i midten). Til venstre: Ragnar-Karistoffer Bragvin, som også vant Kollmila de to første årene, og Aleksander Dyrberg Ek til høyre. Sigmund L. Breivik fra Koll vant i fjor. FOTO: Koll Langrenn

Kollmila og Halvmila ble unnagjort i helgen, med ny løyperekord i førstnevnte. Tirsdag er det klart for premieren på KollmilaOPP.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2015 kl 12:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kollmila 2015
Koll Ski arrangerer hvert år Kollmila, et fartsfylt skirenn som går i fristil fra Frognersetra til Nordberg Skole/Kringsjåhallen via Lille Åklungen. Rennet er for både barn og ungdom

Se bildet større

K-19: Ingrid Elisabeth Tveiten som ble nummer 2 i klassen K19 og eldre. FOTO: Koll Langrenn

KRINGSJÅ: Koll var ifølge klubben selv "maksimalt heldig med forholdene" da Kollmila gikk av stabelen i på lørdag.

- Mens de fleste skirenn i dag foregår på en skistadion, går Kollmila gjennom kjente løyper i Nordmaka. De som er 13 år og eldre kjører ned fra Frognerseteren til Nordberg Skole, mens de yngre tar Halvmila som følger Måneskinnsløypa ned fra Frønsvollen, forteller leder av Koll Langrenn, Øyvind Bånerud.

Høydeforskjell på 240 meter

Grunnet det store fallet i høydemeter, har Koll fått dispensasjon til å arrangere dette som et langløp for unge utøvere. Høydeforskjellen er på hele 240 meter, og med bratte utforkjøringer har de raskeste utøverne målt hastigheter helt oppe i seksti kilometer i timen.

- Mens de fleste voksne nok sørger for å holde igjen på dette strekket, var det ikke mulig å få øye på en eneste ungdom som ploget på lørdag, ifølge Bånerud.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Friluftsetaten hadde sørget for at løypene var nydelig preparert, og natursnøen sørget for myke forhold om noen var uheldige og falt.

1300 med

- Hele 1300 barn og ungdommer deltok på arrangementene, og det var masse skiglede å spore hos de unge. Kanskje ikke så rart når man ser hvor raskt de unge legger kilometerene bak seg, legger Bånerud til.

Raskeste gutt ned Halvmila var tolv år gamle Markus August Berthet fra Heming som tilbake la de fem kilometerene på bare 10:15. På jentesiden var det to tolv år gamle jenter som kjørte inn på nøyaktig samme tid. Rikke Lorenzen fra Røa og Tirill Marie Møller Gundersen fra Lyn tilbakela begge distansen på 11:12.

Les også: Armene var slappe som to ihjelkokte spagettistrimler

Ifølge Koll Langren er dette tider det står stor respekt av.

Marius raskest på Kollmila

På Kollmila var det Marius Caspersen Falla som var raskest. Han satte ny løyperekord med 20:46 på den ti kilometer lange distansen. Marius Caspersen Falla samarbeidet underveis med Alexander Dyrberg Ek og Ragnar-Kristoffersen Bragvin som alle gikk fra Team Job Zone.

- Allerede fra start holdt de tre sammen og sørget for å holde farten oppe. Rett før målgang, sørget Simen Thune Rolfsen som gikk i klasse menn 17-18, for å bryte opp trioen da han økte farten. Han sørget med dette for dagens nest beste tid og klasseseier i M17-18, oppsummerer Bånerud i etterkant av rennet.

Heming på topp på jentesiden

På jentesiden var det Johanne Birkeland Abrahamsen fra Heming som var raskeste ned med tiden 24:24 (K 17-18), fulgt av Ingrid Elisabeth Tveiten (K19 og eldre) fra Røa med tiden 25:08. Tredje beste tid fikk Hedda Hulbaklien Bakke fra Koll med 25:40 (K17-18).

Les flere resultater her.

Tirsdag 10. februar avsluttes arragementene med KollmilaOPP.

KollmilaOPP

- Denne er nytt av året og er et motbakkerenn som går opp Måneskinnsløypa. «Kollmila har vist oss at utøverne setter pris på variasjoner. Et motbakkerenn er definitivt noe nytt, og vi er spent på hvordan dette vil bli mottatt av utøverne.» uttaler Øyvind Bånerud som er leder av Koll Ski.

Her kan du lese omm tirsdagens KollmilaOPP og se video fra løpet!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse