«Hele» Lyn heiet Simen inn til ny medalje

Fullt klubbhus på Kringsjå, fredag morgen. FOTO: LYN SKI

– Selvsagt loves det ikke bort noen flere medaljer, men vi ønsker å følge Simen og Hans Christer gjennom fredagens 15 kilometer, inviterte Lyn Ski fredag morgen. Og for en jubelmorgen det ble, gratulerer igjen!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2018 kl 12:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Simen Hegstad Krüger med ny medalje i OL, sølv på 15 kilomter fristil. FOTO: SKJERMDUMP TVNORGE

KRINGSJÅ: De samlet seg foran storskjermen på klubbhuset på Kringsjå, fredag. På programmet i OL i PyeongChang, i Sør-Korea; 15 kilometer fristil.

Med Lyn-gutta Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund. Gull og bronsevinneren fra søndagens skiathlon, rene kretsmesterskapet faktisk, Martin Johnsrud Sundby fra Røa tok sølvet.

Se bildet større

NRK var også på plass på Kringsjå. FOTO: LYN SKI

Stinn brakke

– Samtidig kommer over 200 Lyn Ski-venner til klubbhuset klokken 6.45 for å følge våre klubbkamerater Simen og Hans Christer på deres 15 kilometer fri. Vi lover fullstendig kaos hos heieagjengen, tettpakket hus og intens mental positiv lading til våre gutter – som kan bære hele veien over til start, inviterte klubben.

LES OGSÅ: OL-debutant Ragnhild banka både Kall og Bjørgen i sporet

– Selvsagt loves det ikke bort noen flere medaljer, men vi ønsker å følge Simen og Hans Christer gjennom fredagens 15 kilometer, sto det også i invitasjonen.

Det ble meldt om god og spent stemning på klubbhuset, mens de første løperne var på vei ut i sporet.

LES OGSÅ: Hvor var du da Simen Hegstad Krüger brakk staven?

Se bildet større

Frokosten servert på Kringsjå. FOTO: LYN SKI

Seks kilometer

Ved seks kilometer var det den samme norske trioen som la seg godt i toppen, men så feide Dario Cologna fra Sveits forbi målingspunktet, og tok ledelsen med flere sekunder, og hele 16 sekunders ledelse etter 7,5 kilometer, og 25 sekunders ledelse etter 9,8 kilometer.

Se bildet større

Simen Krüger Hegstad, fra Lyn Ski. FOTO: NORGES SKIFORBUND

Det ble sekundstrid på slutten, men Cologna var det ingenting å gjøre med, selv om forspranget minket på slutten. Simen Hegstad Krüger klarte å sikre på en sølvplass, 18 sekunder bak dagens suverene Cologna. Gratulerer igjen til Simen og Lyn Ski, foran Spitsov fra Russland på 3. plass.

Og gratulerer til Hans Christer Holund med 6. plassen.

– Det var en hard kamp der ute, og jeg skjønte etterhvert at det var sølvmedaljen det måtte kjempes om. Men jeg fikk ut det jeg var god for i dag, sa Simen til TVNorge etter løpet.

Og bare dager siden Simen tok OL-gull:

– Jeg er glad jeg hadde litt tid mellom disse to løpene, jeg gikk jo ut i dette løpet med en annen posisjon enn det jeg hadde tenkt tidligere. Det å prøve å nullstille seg har tatt tid, men jeg følte da jeg sto opp i dag at jeg hadde fått forrige løp ut av hodet og beina, sier den glade sølvvinneren.

Se bildet større

Hans Christer Holund, Lyn Ski. FOTO: NORGES SKIFORBUND

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse