Første internasjonale gull: – Helt i vantro!

Fra mesterskapet.

Kim Gibson fra Ullevål tok endelig gull i et internasjonalt mesterskap i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.07.2008 kl 12:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Etter en rekke med sølv i internasjonale mesterskap, tok Kim Gibson fra Ullevål endelig sine første internasjonale gullmedaljer denne helgen.

PRAHA/ ULLEVÅL: – En utrolig lykkelig dag, utbryter en fornøyd Kim Gibson til Nordreakerbudstikke.no.

Etter en rekke sølv denne vårsesongen fikk han endelig sin første internasjonale tittel i Czech Wushu Open i helgen, et kombinert kickboxing- og wushustevne hvor mellom 15 og 20 nasjoner deltar årlig.

Høyt nivå

Gibson deltok i tre klasser i helgens mesterskap. Første klasse ut var såkalte tradisjonelle wushu-stiler, hvor Gibson deltok med "drunken style".

– Nivået i klassen var veldig høyt, og det var mange deltakere. Derfor anså jeg dette bare for å være en oppvarmingsklasse, da jeg ikke så noen muligheter for å hevde meg her, sier Gibson til Nordreakerbudstikke.no.

Han tror kanskje det var denne tankegangen som gjorde at han klarte å slappe av og prestere over egen evne. Da endelig score ble kunngjort, hadde Ullevål-gutten 9.13 av 10 mulige poeng – ny personlig rekord.

– Jeg ble fullstendig sjokkert og fulgte spent med på siste deltaker. Da mitt første internasjonale gull var et faktum, var jeg helt i vantro, sier han.

I herrenes klasse med korte våpen, tok Gibson sølv bak Tsjekkia, mens han i klassen moderne wushu-stiler igjen hevdet seg helt i tet.

– Surrealistisk

Gibson har ikke fått trent wushu den siste tiden opp mot stevnet på grunn av et skadet kne, og gleden over de to seirene er derfor ekstra stor.

– Nå er jeg som du skjønner utrolig lykkelig. Da sesongen 2008 startet ble jeg påmeldt i fire åpne internasjonale konkurranser, og målet var å ta noen topp 5-plasseringer og ligge jevnt på en score over 8 poeng. Når disse fire stevnene er over, sitter jeg igjen med resultater jeg aldri i verden kunne ha drømt om; to gull, fire sølv og medalje i alle de internasjonale stevnene, i tillegg til en gjennomsnittsscore på 8.54. Det er litt surrealistisk, avslutter Gibson.

Kim Gibson deltar for Norge i EM i Wushu i oktober.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse