– Henning er ingen syndebukk

Henning Berg er uenig med styrets beslutning, men aksepterer den og skal nå bruke tida fram til han overtar LSK etter nyttår til å lade batteriene.

Sent i går kveld ble det klart at Henning Berg slutter som Lyn-trener med umiddelbar virkning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2008 kl 13:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Erik Langerud og Henning Berg på dagens hurtig innkalte pressekonferanse på Ullevål stadion.

Se bildet større

Henning berg forlater Lyn med umiddelbar virkning. På pressekonferansen i dag ville ikke Erik Langerud utpeke Berg som noen syndebukk for at Bjarmann, Eriksen og muligens Obiefule går til LSK.

ULLEVÅL: Etter å ha vært på treningsfeltet på Kringsjå for å ta farvel med spillerne og støtteapparatet kom Henning Berg til en hurtig innkalt pressekonferanse i Lyns lokaler på Ullevål stadion.

Bastionen: - Tilfredsstillende av styret

Vil ikke utdype

– I går kveld signerte vi en fratredelsesavtale. Henning Berg forlater klubben umiddelbart, sa klubbdirektør Erik Langerud.

I følge Langerud ønsket Lyn egentlig å beholde Berg for framtiden, men det lot seg ikke gjøre på grunn av en rekke omstendigheter. Hvilke omstendigheter dette var ville ikke Langerud uttdype.

Til LSK

For noen uker siden ble det klart at Henning Berg overtar som trener for LSK fra nyttår. Med på lasset til LSK gikk også sportsdirektør Torgeir Bjarmann og backen Lars-Kristian Eriksen.

Det spekuleres også i om Paul Obiefule er på vei til Åråsen.

Overgangene har satt sinnene i kok, blant annet hos supporterklubben Bastionen som har ment at Berg har begynt LSK-jobben før han avsluttet trenerjobben i Lyn.

Ønsket å beholde Berg

Helt siden fredag har styret i Lyn og Berg sittet i møter for å komme til enighet. Partene kom til slutt til enighet om en sluttpakke hvor Henning Berg får lønn ut året.

– Vi har hatt en god og fruktbar dialog. Beslutningen er basert på flere hendelser. Dette beste for klubben er å gjøre et skifte av trener nå, sa Langerud.

– Vi ønsket å beholde Henning Berg, men slik gikk det ikke denne gangen.– Har opptrådt proffesjonelt

På pressekonferansen ble spiller- og trenerflukten til LSK tilbakevist som årsak til Bergs hurtige avgang.

– Henning har opptrådt svært profesjonelt, redelig og med stor integritet. Henning er ingen syndebukk, sa Langerud.

Langerud sa også på pressekonferansen at flukten til Lillestrøm skjer på selvstendig grunnlag.

– Henning forlater oss med hevet hode og kan være stolt av den jobben han har gjort, sa Langerud.

Avgjørende for framtida

– Jeg er uenig med styrets beslutning, men jeg aksepterer den, sier Henning Berg som i forhandlingene ble møtt med argumenter om at det var avgjørende for klubbens framtid at han ikke fortsatte som Lyn-trener.

– Jeg har ett tett og nært forhold til spillerne, og det er trist at jeg ikke kan være med dem lenger. Jeg er veldig fornøyd med den tida jeg har hatt i Lyn. Den har gitt meg mye og jeg har lært mye, sier Berg som skal slappe av og lade batteriene før han tar fatt på jobben i Lillestrøm.

Bastionen: - Tilfredsstillende av styret

– Kenta et utmerket valg

Inntill videre overtar hjelpetrener Kent Bergersen (Kenta) som hovedtrener.

– Vi kommer med en rask avklaring på hvordan vi skal gjøre det på sikt, sier Erik Langerud.

Kenta var ikke på pressekonferanse fordi han ledet lagets trening på Kringsjå.

– Jeg synes Kent Bergersen er et utmerket valg. Han gjorde en god jobb i Bodø/Glimt og har vært i Lyn i ett år. Spillerne kjenner han godt og har tillitt til han, sier Berg og la også til at han ikke vil ta med seg Kenta til LSK.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse