Her redder Korsvoll plassen

Her dundrer Kristoffer Moen inn seiersmålet for Korsvoll da "naboen" Skeid ble beseiret 2-1.

Kristoffer Moen (21) avgjorde kampen mot Skeid på en magisk volley fra 15 meter. Korsvoll-gutten hadde vært ute med skade i ett år, og fortjente oppturen mer enn noen annen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Korsvoll: - Dette var nydelig, sier Kristoffer Moen til Nordre Aker Budstikke etter det tette oppgjøret.

Matchvinneren hadde all grunn til å være fornøyd, for etter 3-poengeren mot storebror Skeid sikret Korsvoll plassen i 2. divisjon.

- Utrolig deilig å avgjøre dette på hjemmebane. Nå trenger vi ikke å tenke noe mer på det, forteller spissen fornøyd.

Skeid var det klart førende laget i kampen og eide til tider ballen, men Korsvoll lå tett og var farlige på kontringer. Etter en drøy halvtime tok hjemmelaget en noe overraskende ledelsen ved Stig Markus Hovdal. Den tøffe midtbanespilleren forserte med ballen fra egen halvdel og avsluttet det hele med et hardt og kontant langskudd til høyre for Skeid-keeper Andre Hansen. Skeids Moa utlignet i starten av andre omgang – som følge av slett forsvars- og keeperspill. Gjestene fortsatte å kjøre kampen utover i 2. omgang og vartet opp med flere gode sjanser, men klarte aldri å overliste Petter Bjørseth i Korsvoll-målet.

Dagens helt, Kristoffer Moen, ble på slutten av fjorårssesongen alvorlig skadet i ankelen. Spissen var deretter ute i ett år, og trente kun alternativt. I august var han endelig tilbake for fullt og formekurven har siden da pekt i riktig retning. Korsvoll-trener Per Kåre Hagen visste derfor at han hadde en joker i bakhånd mot Skeid og ga Kristoffer Moen tillitt på topp i de siste 20 minuttene – et bytte han neppe angrer på.

Den fandenivoldske spissen forandret forstillingen totalt. Plutselig turte de fremmøtte å håpe på hjemmeseier og fornyet kontrakt i 2. divisjon. Moen terroriserte Skeid-forsvaret med duellstyrke og besluttsomhet. Noe som også skulle vise seg å bli avgjørende.

Et kvarter før slutt pumper Korsvoll-keeper Petter Bjørseth ut en skyhøy ball som havner på Skeids 16-meter. Kristoffer Moen vinner ballen på hodet i duell med gjestens keeper. Spissen når deretter ballen før en Skeid-forsvarer, og skyter med kraft og presisjon på volley fra en nesten umulig vinkel. 2-1, og hjemmesupporterne var i ekstase. Målscoreren var også godt fornøyd.

– Deilig å se den gå inn. Det var bare å trykke på og håpe på det beste. Herlig at vi beholder plassen i 2. divisjon, forteller Moen og fortsetter:

– Jeg er skikkelig glad for å være tilbake på fotballbanen. Kjedelig å være skadet. Nå gjelder det å forberede seg skikkelig til neste sesong. Vi er en talentfull gjeng som har mulighet til å ligge i toppen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse