Hjelp oss til semifinaleplass på søndag

Sommeren er over, og det er med glede jeg kan ønske velkommen tilbake til en ny høst med Lyns corner hver uke i lokalavisen. Da jeg skrev forrige spa...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sommeren er over, og det er med glede jeg kan ønske velkommen tilbake til en ny høst med Lyns corner hver uke i lokalavisen.

Da jeg skrev forrige spalte, var det i slutten av juni under tittelen; "friskmeldt Lyn", og begrunnelsen var at Lyn hadde slått RBK, Brann og spilt uavgjort mot Vålerenga i en og samme uke.

Derfor er det litt trist at jeg nå må trekke tilbake den friskmeldingen, for intet godt lag taper mot Sandefjord, Odd, Lillestrøm og spiller uavgjort hjemme mot FFK. Særlig var det skuffende å være vitne til forrige hjemmekamp mot LSK, der vi ble avkledd i andre omgang av sultne og aggressive kanarifugler. Hvor var lysten, hvor var vinnerviljen, hvor var vinnertypene?

Dagen etter kampen mot LSK skjønte jeg fort at den siste tids resultater har gått inn på spillerne, for da de møtte opp til analyse, var det ikke med den samme selvtilliten og smilene som vanligvis preger gutta. Det ene henguehuet etter det andre kom inn døren, for de visste at den neste timen kom Henning til å plukke fra hverandre kampen, og peke på hva som må gjøres annerledes til neste gang.

Jeg må si jeg blir virkelig glad når jeg ser reaksjonene til Lyns spillere etter en sånn forestilling som de leverte mot LSK. Jeg hadde blitt livredd, skuffet, deprimert og rett ut forbanna om det hadde kommet inn en likegyldig gjeng med fotballspillere, men når spillergruppen ser ut som et kollektivt begravelsesfølge, sier det meg noe om innstillingen deres, og at her er det mange sårede stoltheter.

Derfor er det ikke depresjon som kommer til å prege laget den neste uken, men en lyst til å vinne tilbake publikums respekt, og ikke minst egen stolthet. Fra mitt ståsted finnes det ikke en bedre anledning til å rette på det sportslige enn akkurat nå, for på søndag kommer Lillestrøm tilbake til Ullevaal Stadion, da for å spille om en semifinaleplass i NM, og ett lag som akkurat har slått oss 4-0, kan finne på å ta litt lettere på oppgaven.

Lyn derimot vil ikke ta lett på oppgaven, tvert i mot, jeg tror vi får se et mer aggressivt Lyn-lag enn vi har sett i hele år, noe som vil resultere i at Lyn spiller semifinale i september.

Alt dette fordrer selvsagt at vi har støtte fra Bastionen, noe vi har hatt i hele år. Mot Lillestrøm var Bastionen de eneste som fikk godkjent, for da Khaled Mouehli scoret 4-0 i det 86. spilleminutt så fortsatte Bastionen å synge, og dette ble bemerket fra flere hold, ikke minst spillerne, men også ledelsen til Lillestrøm.

Hvis laget hever seg elleve hakk (ett hakk pr. mann), og Bastionen fortsetter støtten fra tribunen, er jeg ikke i tvil om at vi sammen klarer å snu trenden. For det er ikke noe deg eller meg i Lyn, det er vi og oss som gjelder i motgang, akkurat som det gjør i medgang.

Vi sees på søndag klokken 19:00.

Fotballhilsen

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse