ANNONSE
Annonse

– Hjelpe Lyn? Det er en forferdelig tanke

Kjelsås kjemper verken for opp- eller mot nedrykk. Dermed kan de blå fokusere på prestasjon i møte med Lyn på søndag. En kamp som blir vinn eller forsvinn for Lyn. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Søndag kommer Kjelsås til Bislett i tredje siste serierunde. Lyn skal ha bra flaks for ikke å rutsje ned i tredjedivisjon med det samme. Det blir ingen hjelp å hente fra naboene, forsikrer Kjelsås-treneren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2015 kl 11:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Men etter en sterk 1-3-seier på bortebane mot Ullern på lørdag lever håpet, om enn bare så vidt, for Lyn.

Bastionen, og øvrige Lyn-supportere, har hatt en tung sesong. Men kunne juble på Ullern da laget vant 1-3 i helgen. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Det var deilig å vinne på fremmed gress, et år etter sist vi gjorde det. Da i Stord og da også i en skjebnekamp. Nok en gang ser man villskapen komme til syne i guttas øyne når det lykkes. Det er en ubeskrivelig følelse og jeg unner dem det voldsomt. Godt for spillerene, godt for trenerne og godt for oss, sier Fridtjof Grimsrud, Lyn-supporteren som denne sesongen har forfattet Lyn-spalten i Nordre Aker Budstikke.

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Skeid sikret seg

Glede var det også da Skeid lørdag sikret fortsatt tilværelse i 2. divisjon, på Nordre Åsen. Med to scoringer av David Tavakoli, og sluttresultat 2-1 mot Holmen, la Skeid på til 27 poeng totalt, og 8. plass på tabellen.

Skulle det bli fullstendig poengtørke i de tre siste kampene, og fullt trøkk nedenfra, kan likevel ikke Skeid havne uder streken.

– Mange av gutta var mentalt og fysisk slitne, men nå vil de resterende kampene kunne spilles uten frykt for å falle ned i sumpa, er Johnny Buduson refert på å ha sagt til Skeid.no etter kampen.

LES OGSÅ: Før kampen: Slik skal Skeid berge plassen i 2. divisjon

Håp i det hengende snøret for Lyn

Det rå trekket fra sumpa kjenner imidlertid Mikkis Aaserud og Tresor Egholm som en klam hånd, før sesongens tre siste kamper skal spilles.

2.DIVISJON AVD. 1: Tabellen etter 23 serierunder. Foto: FOTBALL.NO

De to kom inn som nytt trenerteam ved halvspilt sesong og fikk den, i manges øynes, umulige oppgaven med å redde Lyn ut av suppa, og sekundært berge plassen i 2. divisjon.

At de har løftet laget er det liten tvil om. Herrene Aaserud og Egholm har sikret Lyn 15 poeng etter at de overtok. Da de kom inn hadde laget kun ett fattigslig poeng.

LES OGSÅ: Moses er mannen som reddet Lyn ut av seierstørken

De to har utad vært nøkterne til jobben, men optimistiske for fortsat Oddsenligaspill. Med tre kamper igjen er det en teoretisk mulighet.

Den fordrer riktignok at Ullern taper mot Harstad i helgen, og følger opp med tap mot Vålerenga 2 og KFUM de neste to ukene. I verste fall kan de spille én uavgjort. Det er forsåvidt ingen umulig oppgave for laget som ligger seks poeng over Lyn. Mjølner, én plass under Lyn, kan heller ikke finne vinnerformen på tampen av sesongen.

LES OGSÅ: Berger Lyn plassen i 2. divisjon får du se denne mannen med Beatles-lugg

 – Har skjedd større undere før

Det blir en skjebnekamp for Mikkis Aaserud og Lyn på søndag. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Men samtidig må Lyn diske opp med tre seiere på rad. Mot 9. plassen Senja i 25.- og nedrykksklare Holmen i siste serierunde.

Men aller først må de blå bydelsrivalene fra Kjelsås slås på søndag. Lyn har fordel av hjemmebane på Bislett. Lyn har fordel av Bastionen som trolig vil synge mer enn noen gang. Og Lyn har fordel av medvind. 1-3-seier, ifølge ikke helt upartiske kilder var bortelaget nærmere å se 4-tallet på måltavla enn de ble pustet i ryggen av Ullern.

– Denne snuoperasjonen vår kom sent i gang. For sent. Men større undere har skjedd enn at vi tar igjen seks poeng på tre kamper. Vi får en gedigen oppgave, allerede kommende helg får vi Kjelsås på besøk. De er tøffe å spille mot, sa Aaserud til Dagsavisen etter kampen.

LES OGSÅ: Sist Kjelsås og Lyn møttes ledet de blå 2-0 etter en halvtime

For også Kjelsås har fordel av medvind. 6-1 over Stabæk 2 på mandag, kan nesten kalles overkjøring, til tross for et rødt kort tidlig i kampen.

Hjelpe Lyn? En forferdelig tanke!

Kjelsås-Lyn-duell da lagene møttes i juni. Den kampen endte 5-1 til Kjelsås. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Men femteplassen på tabellen kan verken rykke opp eller ned. Er det en mulighet for at Kjelsås er litt mett av sesongen, og kan se mellom fingrene for at naboen i vest skal få bli i samme divisjon?

– Nei, det blir det ikke noe av. Det er en forferdelig tanke, kontrer Kjelsås-trener Eivind Kampen, lattermildt, på telefon til Nordre Aker Budstikke.

Men han tror lokaloppgjøret blir kjempegøy.

– At det er en skjebnekamp for Lyn er en presang til oss. Det kommer til å bli en kamp med nerve, der det ligger mye i potten – i alle fall for Lyn. Det finnes ikke noen konsekvenser for oss, så vi kan i større grad tenke prestasjon. Det passer oss veldig fint, sier Kjelsås-treneren, og legger til:

– Men alle vet hva som skjer hvis vi vinner. Så kan man vri og vende på det som man vil, men vi gir ikke opp en sånn kamp. Det ville vært unfair.

Med det mener han at det kan være nettopp Kjelsås som gir nabo Lyn nådestøtet før nedrykk til 3. divisjon.

– Er det noe du lever greit med?

– Personlig er jeg ikke glad for å sende Lyn ned. Men vi har havnet i en snodig situasjon. At Kjelsås er store favoritter mot Lyn, er et tegn i tiden det er verdt å stoppe opp ved og tenke over, sier Kampen.

LES OGSÅ: Her er årets julegave til skifolket! Oslos nye langrennsanlegg er nesten ferdig

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Om det kan jubles også etter møtet med Kjelsås til søndag, gjenstår å se. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Kampoppsett siste tre runder

  • Lyn tar i mot Kjelsås på Bislett søndag klokken 13.00.
  • Deretter spiller de borte mot Senja 17. oktober, og avslutter på Bislett mot Holmen 24. oktober.
  • Kjelsås spiller hjemme mot Harstad 17. og mot Vålerenga 2 i Vallhall 24. oktober.
  • Skeid reiser til Narvik og spiller mot Mjølner søndag klokken 15.00. Deretter avslutter de sesongen med Grorud borte 17. og Tromsdalen hjemme 24. oktober.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse