Hjelper barna å tørre

Alexander Lu (17) og Johanne Lægran (17) fra Kjelsås arrangerer friidrettsstevne på Bislett 2. mai. FOTO: PRIVAT

Det kan være skummelt å konkurrere de første gangene. Det har Johanne (17) og Alexander (17) tenkt til å gjøre noe med.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2015 kl 11:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TØRRE: Ved å konkurrere gjennom lag, så skal terskelen for å bli med i konkurranser bli mye lavere. FOTO: PRIVAT

Faktaboks Ung Leder

Ung Leder er Norsk Friidretts storsatsning på ungdom, i samarbeid med Gjensidigestiftelsen. 100 deltakere mellom 15 og 25 år blir årlig kurset i ledelse, prosjekt-ledelse og engasjement. 80 av plassene er forbeholdt friidrett, mens 20 plasser er tilgjengelig for andre idretter som ønsker å delta.
Hvem retter seg utdanningen til?

Ung Leder-programmet retter seg mot ungdom mellom 15-25 år som har lyst å bidra og engasjere seg som frivillig innen idretten. Utdanningen er lagt opp for ungdommer som kan tenkte seg å fungere som ledere i friidrettsforeninger; dvs. styrer, komiteer, prosjektledere, ansatte, trenere og andre som har interesse og ambisjoner om å medvirke til sin forenings langsiktige utvikling.

Kilde: http://www.friidrett.no/UNGLEDER/Sider/Velkommen.aspx

OSLO/NORDRE AKER: Friidrettsutøverne Johanne Lægran (17) og Alexander Lu (17) vil hjelpe barn til å tørre og være med i konkurranser.

– Vi synes jo selv at friidrett er veldig gøy. Men vi husker også hvor skummelt det kan være i de første konkurransene, før man bli helt trygg på stevner og øvelsene, sier de to unge utøverne, som i regi av Norges Friidrettsforbund deltar på lederkurs.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Den store lagkonkurransen

Gjennom å konkurrere i friidrett på lag med andre, så skal det bli lettere å tørre.

– I land som USA og Nederland har de flere lagkonkurranser i friidrett, med stor suksess og som er morsomt for barna. Det vil vi teste ut på Bislett 2. mai, og inviterer både de som er vant til å konkurrere og andre barn til å delta i friidrettsstevne – på lag med hverandre, sier Johanne og Alexander, som inviterer i regi av friidrettsklubben Vidar.

De trekker også frem at enkeltprestasjonene vil være mindre synlige med et sammenlagt resultat, i forhold til individuelle prestasjoner.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Lærerikt, moro og sosialt

Johanne og Alexander forteller om en fin idrett som er variert, i tillegg til en idrett som forbedrer funksjonelle ferdigheter som er positive uansett hvilken idrett man driver med.

– I friidrett er det en stor sannsynlighet for at alle finner noen øvelser som de liker. I konkurranser kan du se mestringen du får gjennom treningen, og vi oppfordrer barna til å delta på flest mulig øvelser. Å konkurrere er både lærerikt og gøy. Ved å konkurrere og være med på stevner blir man jo også kjent med andre på tvers av klubbene, sier Johanne og Alexander.

2. mai

Arrangementet er 2. mai på Bislett Stadion, for barn mellom 9 – 12 år. Påmeldingsfristen er onsdag neste uke.

Tre og tre utøvere konkurrerer på lag i fire øvelser, og resultatene regnes om til poeng som til slutt legges sammen og rangeres.

Johanne og Alexander har også opprettet egen facebook-side for arrangementet.

De unge arrangørene kan også kontaktes på mail: johanne.leagran@hotmail.com eller alexander.li.lu2710@gmail.com.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse