Holmen imponerte

Flere unge spillere fikk prøve seg mot Strømsgodset, men Henning Berg vil ikke si noe om fremtiden deres i klubben enda.

Kim Holmen (24) viste seg frem mot Strømsgodset med hælspark og scoring. Nå signaliserer Henning Berg at nyervervelsen kan bli fast på laget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2007 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Strømsgodset ga Lyn kamp hjemme i Drammen. Her takles prøvespiller Øyvind Gram hardt.

Se bildet større

Kim Holmen (24) har parkert Ronny Deila og Espen Johnsen rekker aldri frem før Holmen setter ballen enkelt i mål til 2-2.

Drammen: Groruddølingen som kom til Lyn etter 2006-sesongen spilte kun 20 minutter mot Strømsgodset lørdag på grunn av sykdom. Likevel gjorde han seg bemerket med fart, teknikk og målhunger. I det 80. minutt får han en pasning fra Espen Hoff som han elegant vipper med hælen over en fortumlet Ronny Deila, rykker fra og pirker ballen i mål bak Espen Johnsen. Det fastsatte sluttresultatet til 2-2.

– Kim viste seg frem i dag, veldig bra, sier trener Berg etter kampen. Holmen selv var fornøyd med scoring, men understreker at han ikke er helt i form.

– Det ble en nettkjenning, er fornøyd med det, selv om jeg skulle vel kanskje ikke spilt, summerer Holmen.

Gjennombrudd

Ifølge Berg skulle Holmen startet kampen dersom han ikke hadde vært syk.

– I dag blir det bare 20 minutter for Kim, men han kommer til å starte for oss, påpeker Berg. Mot Strømsgodset var Holmen paret med Dylan McAllister i en klassisk 4-4-2-formasjon. Det blir spennende å se om den raske nyervervelsen klarer å holde på en plass i startelleveren frem mot seriestart. Han har ennå ikke spilt i Tippeligaen, men dersom han fortsetter å få tillit av Berg kan dette fort bli hans gjennombruddssesong. Kim Holmen innehar ekstrem hurtighet, han er den spilleren i Norge som har løpt den raskeste 40-meteren på Toppidrettsentret, dessuten er han kald og rolig foran mål. En farlig kombinasjon med andre ord. Tidligere, blant annet i Skeid, har han spilt på kanten, men Berg har andre planer.

– I en ren 4-4-2-formasjon som vi spiller passer han best som spiss. Det er der jeg ønsker å bruke han, sier Berg.

Fortsatt prøvespill

Ellers var treningskampen mot Strømsgodset preget av mindre godt lagspill og Berg beskriver det som en grei gjennomkjøring og bra trening.

– Det som er fint for oss i dag er at vi får mulighet til å bruke mange av de unge spillerne våre. Jeg er stort sett fornøyd til tross for at det kollektive spillet får lide på grunn av mye nytt, sier han. Strømsgodset viste seg å være en tøff motstander, men en god Johan Dalin sto imot bakerst med flere redninger. At kampen ender 2-2 synes å være et passende resultat for hvordan kampen utviklet seg. Når det gjelder prøvespillerne Øyvind Gram og Erling Knutdzon vil ikke Berg si noe om deres fremtid i klubben.

– Ingenting er avgjort enda. De kommer til å prøve seg litt til før vi bestemmer oss, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse