Holmen x 2

Spissen viser sitt turntalent etter å ha scoret sitt første eliteseriemål.

Lyn slo Odd Grenland 3-1. Kim Holmen (23) feiret med en araber flikk-flakk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2007 kl 23:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tomålscoreren orket ikke å feire med flere saltoer etter 3-1-scoringen.

Se bildet større

Kim Holmen (23) stikker fra Odd Grenland-spiller Per Nilsson og scorer sitt andre mål for dagen.

ULLEVAAL: - Det er moro å skape litt blest rundt feiringen, sier den hurtige 23-åringen etter kampen.

Kim Holmen scoret to mål på to minutter – og han feiret den første scoringen på utradisjonelt og luftig vis. Odd utlignet et kvarter før slutt, men derfra og ut handlet det om nevnte Holmen og Lyn.

To minutter etter reduseringen rev Magnus Powell seg fri på venstre kanten. Han serverte Kim Holmen en lekker pasning, hurtigtoget timet den perfekt og sklei ballen kontant i nota fra fem meter. Minuttet etter var 23-åringen på farten igjen, etter å ha blitt spilt igjennom av Lyns midtbanegeneral Stefan Gislason. Odd Grenland-stopper Per Nilsson hang ikke med på Kim Holmens kraftfulle rykk, og i duell med Rune Almenning Jarstein sendte han ballen bort i det lengste hjørnet.

Tøff overgang

Kim Holmen kom til Lyn fra 2. divisjonsklubben Lørenskog i vinter. Nå terger han stoppere og backer i eliteserien – og han liker det.

- Det går bedre og bedre, men overgangen har vært tøff. Det er også viktig å legge til at jeg fortsatt har mye å jobbe med, sier han ydmykt og fortsetter:

- Jeg føler aldri noe press, og jeg er allerede godt fornøyd med hva jeg har oppnådd. Jeg hadde regnet med å få et innhopp eller to, men det har gått utrolig raskt.

- Hvorfor feiret du ikke med en araber flik-flak etter den andre scoringen?

- Jeg orket rett og slett ikke, jeg var helt utslitt. Jeg lå godt på gressmatta, ler Holmen.

Kom tilbake

Hjemmelaget ledet lenge mot Odd, og det var Tomasz Sokolowski som åpnet Lyns scoringskonto etter 53 sekunders spill. Lyn fikk blod på tann etter scoringen og var det klart førende laget. Gjestene fra Skien skapte ingenting, og Lyn ledet fullt fortjent etter halvspilt kamp. Etter pausen mistet vertene initiativet. Odd Grenland tok tak, og reduserte på et klassefrispark av unggutten Fredrik Gulsvik et kvarter før full tid. Hjemmelaget reiste seg, og Lyn-trener Henning Berg var selvsagt godt fornøyd med det.

- Vi hadde masse sjanser i første omgang og vi burde scoret flere, men vi kan jo ikke score på alt heller. Vi scorer tre fine mål, sier Berg etter kampen.

- Er du fornøyd med kampen?

- Vi gjør mye bra. Vi er veldig solide bakover, men jeg mener fortsatt at vi har en del å gå på, svarer han.

Trives i Lyn

Nykomlingen fra Rosenborg, Ståle Stensaas, spilt godt mot Odd Grenland, og fra sin venstre back-posisjon bidro han sterkt både offensivt og defensivt.

- Vi spiller bra i første omgangen, men så detter vi litt sammen. Vi blir litt forsiktige og slepper Odd inn i kampen. Det er sterkt at vi klarer å komme tilbake. Vi beviser at vi har et godt lag, men vi må tørre å spille mer ball, sier han.

Trønderen, som står bokført med over 400 eliteseriekamper, forteller at han har funnet seg godt til rett i hovedstaden.

- Jeg trives godt i klubben, endelig er det morsomt å spille fotball igjen. Etter at jeg kom til Lyn har jeg hevet meg 10 % som spiller, og det merkes godt. Men jeg håper å kunne bidra enda mer framover på banen, det er der jeg trives best, avslutter Ståle Stensaas.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse