Lyntrener Tresor Egholm: – Høres kanskje rart ut, men vi er optimistiske

Kjelsås - Lyn søndag - som endte med seier til Kjelsås 5 - 1, Grefsen Stadion. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Vi får komme oss på samme nivå som Bastionen har levert gjennom sesongen, så er vi plutselig med i opprykkskampen! sier lyntrener Tresor Egholm etter bortetapet mot Kjelsås søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2015 kl 13:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mikkis Aaserud og Tresor Egholm i sin første kamp som A-lagstrenere i Lyn i denne omgang, på søndag. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

KJELSÅS/KRINGSJÅ: Søndag var det lokaloppgjør mellom Kjelsås og Lyn. Førstnevnte i toppen av tabellen, og sistnevnte i bunn. Kjelsås feide Lyn av banen med hele 5 - 1, og er nå på en sølvplass i andre divisjon, avdeling 1.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Tresor Egholm tok over som lyntrener for halvannen uke siden, sammen med Mikal Aaserud, etter at Trond Andersen måtte gå. Lyn står så langt i sesongen med kun to poeng, etter to uavgjort. Den ene under ledelse av det nye trenerteamet mot Ullern, forrige helg. Men mot Kjelsås ble det stortap.

– Det var tungt å akseptere at vi slipper inn 5 mål, og noen av dem er mål vi rett og slett ikke skal slippe inn. Kjelsås var mange hakk bedre enn oss i de periodene de var gode, oppsummerer Egholm etter kampen.

Les også: For en femmer får de bussbillett, lunsj og konsert!

Savner at noen står frem

Han fortsetter.

– Det er hyggelig å høre at Eivind Kampen mener at vi var" godt organisert, aggressive og lå godt komprimert", og i perioder så var vi nok det også. Vi er fullt på høyde i deler av kampen, og spesielt så lenge vi orker, men det blir veldig tydelig at vi savner at noen står frem og holder laget samlet i de periodene det sprekker opp. Da er vi spredd over alle hauger, og Kjelsås får gjøre akkurat som de vil mot oss, sier han.

LES OGSÅ: Niendeklassing A-lagsdebuterte for «nye» Lyn

Likevel mener Egholm at toppnivået er godt nok til å berge plassen i andre divisjon.

Toppnivået godt nok til 2. divisjon

– Men vi må heve vårt laveste nivå veldig mange hakk. Det er ikke bare på kondisjonen, men rett og slett smartness, struktur og organisering også. V henger ikke sammen når det går fort, og da virker det som folk har mer enn nok med seg selv utpå der, og det blir helt tyst.

Og han savner offensive relasjoner.

– Organisering defensivt skal i utgangspunktet ikke være vanskelig å få på plass, det handler mest om å orke å gjennomføre det, men offensive relasjoner tar tid å øve inn, og her lå Kjelsås mange hakk foran oss.

Egholm mener at det nye trenerteamet på halvannen uke har fått en viss oversikt over nivået til hver enkelt spiller, både på trening og i kamp.

– Alle 37 spillere i stallen - uten de langtidsskadede - har fått sine sjanser til å vise seg frem, enten på trening, rekruttlaget eller på A-laget. Noen har levert, og andre må fortsette å trene godt for å komme opp på det nivået vi ønsker å ha dem på, sier Egholm.

Steg er tatt

Og det er tatt steg allerede, mener lyntreneren.

– Ingen tvil, det er blant annet høyere intensitet i spillet, og strukturen ser bedre ut over lengre perioder. Vi trener hardere, men vi ser at det er ikke store nok steg til at vi kan være fornøyde. Vi kan ikke bruke de neste to kampene på å trene oss bedre, og samtidig avgi poeng til lag vi helst skal ha bak oss på tabellen, og det skal vi forsøke å unngå ved å gjøre noen kortsiktige grep, sier Egholm.

Som faktisk er optimist, til tross for to poeng så langt og stortap for Kjelsås søndag.

Har klare ideer

– Vi i trenerteamet er optimistiske med tanke på det som nå ligger foran oss. Det høres kanskje rart ut når du akkurat har tapt 5-1, men det er rett og slett fordi vi har klare ideer om hvordan vi må trene for å utvikle oss på lang sikt, og vi har klare ideer om hvilke kortsiktige grep vi må ta for å ta poeng i de neste kampene, sier Egholm.

– Vi får komme oss på samme nivå som det Bastionen har levert på gjennom sesongen, klarer vi det, så er vi plutselig med i opprykkskampen!

Neste kamp for Lyn er hjemme mot Senja, 4. juli.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse