Hovmod står for fall

Søndag skjedde det jeg ikke håpet jeg skulle få oppleve igjen, nemlig nok et Stabæk-comeback. I fjor ledet vi 2-0 og tapte 3-2, det samme skjedde igje...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Søndag skjedde det jeg ikke håpet jeg skulle få oppleve igjen, nemlig nok et Stabæk-comeback. I fjor ledet vi 2-0 og tapte 3-2, det samme skjedde igjen i år, og denne gangen fikk vi virkelig på pukkelen etter kampen. Av selveste Stabæk-inspiratoren selv Ingebrigt Steen Jensen.

Med én gang etter at kampen var ferdig var jeg og mitt LynTV-team på plass på indre bane, og ikke overraskende var det Ingebrigts stemme som ruvet høyest.

"Fy søren for et møkkalag Lyn er", "dette er en seier for fotballen" og "Stabæk er Norges svar på Barcelona", var noe av det han fikk ristet av seg i minuttene etter kampen, mens hjertepumpen hans slo som et hamster på speed. I omtrent ti sekunder merket jeg at det boblet inni meg, og at jeg egentlig hadde mest lyst til å nappe til ham, men jeg skjønte også at følelsene hadde sotet til fornuften hans.

Spiller Lyn kynisk og destruktiv fotball?

Ingebrigt, jeg håper faktisk du leser dette, for nå, noen dager etter, regner jeg med at du har fått skrudd hodet ditt litt på plass, og evner å lese litt bak resultatet. Sannheten er at det var to lag som verken evnet eller hadde lyst til å angripe de første sytti minuttene. Vi skapte riktignok bare to sjanser, men dere skapte heller ikke mer enn tre. Men så våknet dessverre Stabæk, og på stillingen 2-0 til oss følte jeg at det kom til å gå åt skauen. Tretten minutter senere var mistanken min bekreftet, og så var det tid for Ingebrigt-show. Dessverre var det også fullt fortjent.

Kjære "Ingo", jeg ber deg ta et skråblikk på tabellen, tenke deg om tre ganger, og så vurdere uttalelsen din om at Lyn er et destruktivt drittlag som ikke vil angripe. Vi har scoret 17 mål på ni kamper, og sluppet inn 18. Vi er det laget i Tippeligaen som er involvert i desidert flest scoringer og sjanser, og før kampen mot dere slo vi Tromsø 4-3 på Ullevaal i et fyrverkeri av en fotballkamp.

Jo da, matchen i går var ingen kioskvelter for noen, for Stabæk var et fryktelig skue gjennom store deler av kampen de også, men når du går ut i media og kaller ekskjæresten din for et kynisk monster, fortjener du en smekk på fingrene.

Ja, for de av dere som ikke vet det, så er Ingebrigt egentlig Lyn-supporter, men da han ble litt eldre, bestemte han seg for å bytte klubb.

Ingebrigt, jeg har stor respekt for deg, for du en glimrende type som det er altfor få av i norsk fotball, men jeg liker ikke at folk snakker stygt om klubben min. Særlig når det som blir sagt ikke stemmer, og denne gangen bommet du virkelig.

Gratulerer med tre poeng, fine mål og en flott start på sesongen, og så ønsker jeg dere selvsagt lykke til videre.

Vi sees 30. september på Ullevaal, og da håper jeg for fotballens skyld at vi får vår revansje.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse