Hun skal ruste opp jentefotballen

Mona Mossing har solid fotballerfaring, både som trener og spiller. Nå skal hun være med å løfte jentefotballen i Kjelsås. FOTO: PRIVAT

– Vi erkjenner at vi ikke har lyktes å nå alle de målene vi har satt oss på jentesiden de siste årene, ifølge Kjelsås Fotball. Nå skal Mona Mossing løfte jentefotballen på Oslos tak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2016 kl 20:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Tidligere i år ble det sendt ut medlemsundersøkelse fra Kjelsås Fotball. Tilbakemeldingene bekreftet at klubben ikke har lyktes i å nå alle målene den har satt seg på jentesiden de siste årene. Et jenteutvalg satte seg ned for å diskutere og komme frem til tiltak for å løfte jentefotballen, og ikke minst redusere frafallet i ungdomsfotballen.

– Med de endringene som nå er gjort, samt kontinuerlig fokus på hvordan vi kan bli bedre fremover, så tror vi på at jentefotballen vil stå sterkere enn noen gang i 2016. I Kjelsås Fotball ønsker vi flest mulig, lengst mulig og best mulig – både gutter og jenter! Skriver klubben selv på egen hjemmeside.

Ny trener og kordinator

Se bildet større

Kjelsås jenter 15 og 16 år er klare for Norway Cup i sommer. FOTO: PRIVAT

Det står videre at klubben har satt i gang flere tiltak på jentesiden de siste månedene, blant annet er det ansatt en hovedtrener – og jentekordinator – for de eldste jentene. Mona Mossing er nå ansatt 60 prosent stilling i Kjelsås Fotball.

Mossing, som er utdannet kroppsøvinglærer, har i tillegg god bakgrunn innenfor fotballen, med både erfaring som leder, toppspiller og trener fra både klubb, krets og forbundsnivå, også trenererfaring både fra 1. divisjon og fra Toppserien. Blant annet er hun selv seriemester for Asker i 1998, dengangen Asker var i Toppserien for kvinner.

I tillegg har hun i flere år arbeidet for Norges Fotballforbund, også med trenerutdanning for kvinner i Midt-Østen.

Bygge opp tilbudet

– Jeg har lyst på nye utfordringer og mulighet til å bygge opp tilbud til jenter. Det har vært god kjemi med Viggo Anthonsen, sportslig leder, og Elin Mørk Øvsthus, leder for jenteutvalget, underveis. Jeg likte utfordringene de presenterte, sier Mossing på klubbens hjemmeside.

Se bildet større

Kjelsås jenter-04 under Elverum Cup i sommer. FOTO: PRIVAT

Hun fortsetter:

– I første omgang handler det om å bli kjent med støtteapparat og trenerteam, at vi finner felles plattform. Deretter skal vi etablere felles rammer for ungdomsgruppen 13- 19 år og tydeliggjøre forventninger til alle ledd og legge forholdene til rette for spillere som ønsker å ta eierforhold til egen utvikling.

Trenger flere spillere

Tidligere i høst besluttet klubben å slå sammen de eldste jentene - årgangene 1997 til 2001 - til en felles treningsgruppe.

Alexander Rein i Kjelsås Fotball forteller at juniorgruppa på jentesiden består av rundt 30-35 spillere.

– Noen er på vippen til å slutte, men vi håper enda flere blir med med videre med denne økte satsningen. Spillere fra andre klubber er også hjertelig velkommen. Dette kommer til å bli bra, inviterer Rein.

Han fortsetter:

– Vi sitter ikke på eksakte tall her og nå rundt frafall, men vi opplever at den er vesentlig høyere enn frafallet av gutter i ungdomsfotballen - 13 - 16 år.

Lov å være blid!

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Mossing. Hun oppsummerer blant annet følgende fra planene hun har for Kjelsås Fotball og jentefotballen:

  • Hva kan støtteapparat bidra med slik at spillere får prestert på sitt beste så ofte som mulig
  • Legge forholdene til rette for spillerutvikling – samkjøre tanker og ideer for lagene på jentesiden
  • Samhandling – laget offensivt og defensivt, gode rolleavklaringer
  • Støtteapparatet kan gi spillerne verktøyet som kreves, spillere må selv velge å gjøre innsatsen for å kunne utnytte eget potensiale
  • Fokus på hvordan den enkelte spiller kan gjøre medspillere gode slik at de kan prestere på sitt beste nivå
  • Når enkeltspiller gjør medspillere gode – vil medspillere prøve å gjøre enkeltspiller bedre
  • Bidra til å skape en treningshverdag hvor det er lov å stille forventinger til hverandre
  • Ærlige og konstruktive tilbakemeldinger alle veier Spillere – støtteapparat – klubb

Og ikke minst:

  • Det er lov å være blid: Positiv energi løfter gruppen og holder gruppen sammen i motgang.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse