Hvorfor 18 kinesiske langrennsløpere nå melder seg inn i Kjelsås

Denne gjengen skal nå lære mer om det å gå på ski, i regi av Kjelsås langrenn. FOTO: KJELSÅS LANGRENN

China looks to Kjelsås. Denne uka ankommer kineserne for å lære mer om langrenn, av blant annet Kjelsås-folket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2018 kl 19:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Før jul ga leder av Kjelsås Langrenn Pål Jensen klarsignal for innmelding av 18 kinesiske langrennsløpere i Kjelsås IL. Bakgrunn for dette er følgende:

OL 2022

Kina skal arrangere vinter OL i Bejing 2022 og satser på å tilegne seg kompetanse innen idretter som tradisjonelt ikke har vært sterke i hjemlandet. Tidligere hovedtrener for junior/senior gruppa i Kjelsås langrenn Kristian Bjune Sveen ble i våres tilbudt ansvaret for å bygge opp et regionslag i langrenn i XinJiang som er Kinas største provins.

Ingen lett oppgave da ingen av utøverne det satses på har erfaring som skiløper og det heller ikke finnes skiløyper der utøverne bor. Men ved hjelp av rulleski og en alpinbakke med snø i området har Bjune Sveen på rekordtid bygget opp en kondisjonssterk gruppe på 18 utøvere i alder 15 til 20 år som nå mestrer skøyteteknikk.

Vil bygger opp skimiljø

300 millioner kinesere bor i områder med tilgang til snø vinterstid, noe som gjør at Swix China er villig til å satse ressurser på å være med å bygge opp et skimiljø i landet. Det gjør det mulig for Bjune Sveen som trener å ta med de 18 utøverne fra XinJiang til Norge for å trene og lære seg å konkurrere på ski.

Spennende mulighet

– Kjelsås langrenn ser på dette som en spennende mulighet for å bli kjent med utøvere fra en helt annen kultur og har inngått et samarbeid med regionslaget, sier Pål Jensen, leder i Kjelsås langrenn.

Se bildet større

Leder i Kjelsås langrenn kan denne uka ønske velkommen til flere medlemmer, som kommer langveisfra. FOTO: KJELSÅS LANGRENN

Må være i en klubb

De ferske langrennsløperne ankommer Norge denne uken for et 3 måneder langt opphold. Allerede førstkommende helg stiller de til start sammen med Kjelsås sine løpere på Norgescup for junior på Beitostølen.

- Siden skiforbundet stiller krav om at løpere som skal delta i denne type renn må representere en norsk klubb var løsningen om innmelding i Kjelsås nærliggende, fortsetter Pål Jensen.

Lillehammer og Linderudkollen

Hovedbase for oppholdet i Norge blir Lillehammer/Sjusjøen, men i perioder vil løperne bli å finne på treningene til juniorgruppa Kjelsås på Linderudkollen. Det legges opp til sportslig og sosialt samarbeide og etter planen vil løperne stille på samme lag under NM stafett for senior på Gåsbu i midten av januar.

Klubbmesterskap og Kjelsåsrennet

Kineserne blir også å finne på startstreken i klubbmesterskapet og Kjelsåsrennet i midten av mars.

- For oss i Kjelsås er det moro å være med på å spre langrennssporten til nye deler av verden,
avslutter Pål Jensen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse