I dag skulle en fotballkamp vart i 85 minutter

Nesten! Skeid ledet fram til det bare var få minutter igjen av kampen. Men i ekstraomgangene slo Strømsgodset grusomt tilbake. Ikke rart målscorer David Tavakoli fortvilte. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stor ståhei på Nordre Åsen, da 2. divisjonslaget Skeid tok i mot Strømsgodset fra fotballtoppen i andre runde i cupen. Med sjokkåpning av hjemmelaget.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN:Ny og mye større tribune på plass, sola skinner og andredivisjonslaget Skeid skal måle krefter med drammensgutta - Strømsgodset i eliteserien.

Det har vært en veldig god start for Skeid så langt i serien, som kun har tapt mot Grorud, 1-0, forrige helg.

LES OGSÅ: Kjelsås videre i cupen!

– Kan slå hvem som helst

Og som skeidtrener Tom Nordlie sa for en tid tilbake - når Skeid spiller på sitt beste så kan de nesten slå hvem som helst!

Skeid åpner friskt, og tidlig ute med gode muligheter. Skeid presser Godset. Ikke lett å se at det ene laget var eliteserie og det andre noen divisjoner ned. Etter ni minutter klinker også Hassan Mohamed Yusuf til med et flott mål, og hjemmelaget sjokkåpner mot eliteserielaget. 1-0 på Nordre Åsen.

Se bildet større

Hassan Mohamed Yusuf scoret Skeids første og sørget for at hjemmelaget ledet nesten hele kampen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Etter nesten 20 minutter er også Skeid nærmere 2-0 enn Godset en utligning. Skeid er godt organisert bakover, og vinner også de fleste duellene.

Godset våkner

Så våkner gjestene. Etter første halvtime får Strømsgodset sin første veldig gode sjanse, skudd i tverliggeren. Like etter ny sjanse til Godset, men kjemperedning av skeidkeeper Lysgård. Godset presser på, og får i 33. minutt utligning. Kreditert Mounir Hamoud i 33. minutt - 1-1.

Tavakoli igjen

Skeid slipper noe av presset, og kampen går mot pause. Men i siste minutt, med mye folk foran Godsetmålet, er det skeids David Tavakoli som får satt foten på ballen, og 2-1 til vertene Skeid på Nordre Åsen til pause.

Skeidsupporterne klapper hjemmelaget av banen. Hva sier Nordlie til gutta i garderoben?

Se bildet større

Marcus Pedersen og eliteseriespillerne i Godset ble kraftig skremt av et sterkt Skeid.

Andre omgang

Skeid på hugget, og skaper de største mulighetene. Skeid nærmere 3-1 enn godset med utligning. Men Godset gir seg ikke, presser mer på i de siste ti. Superkeeper Lysgård holder ledelsen for Skeid, med flotte redninger. Så kommer en fulltreffer fra Bassel Zakaria Jradi, og utligning i 86 minutt.

Ekstraomganger.

Mulig Skeid begynte å bli litt slitne. Det tok Strømsgodset kun 1 minutt å ta ledelsen på Nordre Åsen, i 91. minutt scorer Lars Pontus Engblom. Få minutter senere er Bassel Zakaria Jradi på igjen, og øker ledelsen til 4-2 til gjestene fra Drammen.

Da ble det tungt for vertene. Og resultatet 4-2 holdt seg helt til dommeren blåste av av kampen.

Men moro var det!

For lang kamp?

Ble kampen for lang, Tom Nordlie?

– Vi fortjener å gå videre da det står igjen fem minutter. Jeg er skuffa, sier Nordlie. .

Søndag er det lokaloppgjør mot Kjelsås, som samtidig som cupdrømmen røyk for Skeid, slo 1. divisjonslaget Strømmen på bortebane, og avanserte tiø tredje NM-runde.

- Vi skulle gjerne fått med seg en bedre opplevelse herfra. Hjelper ikke det nå, sier Nordlie, som sammen med Skeid-gutta skal bruke de neste dagene på å legge den sure cup-exiten bak seg.

Se bildet større

David Tavakoli. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Skeidsupporterne var ivrige på sidelinja. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

I 87 minutter var Skeid videre i cupen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse