I Lyn mobber vi aldri

Det er kun et par dager siden den andre runden i Tippeligaen ble avsluttet, og hvilken utrolig runde det ble. Nye stadioner ble presentert i Skien, Fr...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det er kun et par dager siden den andre runden i Tippeligaen ble avsluttet, og hvilken utrolig runde det ble. Nye stadioner ble presentert i Skien, Fredrikstad og i Kristiansand, og runden var fullspekket med flotte mål og bra spill. Hvis dette er opptakten til hva vi har i vente fremover, gleder jeg meg veldig.

For vår del gikk det ikke spesielt bra ettersom vi tapte 1-3 borte mot Fredrikstad, men når man må spille med ti mann i nesten åttifem minutter, blir det vanskelig. For allerede etter fem minutter ble Christian Brink sendt i dusjen av dommer Terje Hauge. Noen kalte avgjørelsen en skandale, andre valgte å ikke kommentere episoden, og ettersom vi er en klubb som aldri mobber noen, skal jeg la være å kommentere hendelsen.

På lag mot mobbing

Mens vi er inne på mobbing, er det verdt å nevne at vi til kampen mot Odd Grenland vil innvie årets skolebesøk-sesong. Ullevaal Stadion vil på søndag bli en mobbefri sone der elever fra ulike skoler i Grenland skal gi seg i kast med elever fra Lyn-skolene til en vennskapskamp. Dette er tredje året på rad vi gjør dette, og i fjor kom det mange hundre barn fra Skien til Oslo. I år har vi fått beskjed om at det kommer minimum fem hundre barn fra Skien, og sammen med alle elevene fra "våre skoler" i Oslo vest kommer de til å sette sitt preg på stadion.

For Lyn er det faktisk veldig viktig å vise at vi tar avstand fra mobbing og pøbelvirksomhet. En viktig ingrediens i Bastionens 2000 medlemmer er barn og ungdom, en viktig gruppe som vi selvsagt må følge opp. Ved å sette mobbing på dagsorden, og aktivt bidra for å bedre oppvekstvilkårene til barn og unge i vår del av byen, føler vi at vi gir noe tilbake. Vi gir noe tilbake til dem som er ryggraden i denne klubben, nemlig alle menneskene rundt.

Mange skolebesøk i året

Nesten ukentlig er spillerne på klubbens a-lag på skoleoppdrag, der de i all hovedsak har fokus på mobbing. I 2004 bestemte Lyn seg for å satse på Norsk Tippings skolekampanje "På lag mot mobbing", og med nettopp disse fire ordene i bakhodet reiser spillerne rundt på skolene, og forteller om egne erfaringer, og ikke minst hvorfor mobbing aldri fører noen steder.

Derfor blir det veldig spesielt på søndag når mange tusen barn fra Oslo og Skien trommer sammen på nasjonalarenaen under samme parole, men med vidt forskjellige utgangspunkt.

Vi er alle sammen på lag mot mobbing.

God kamp på søndag og heia Lyn.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse