I sitt rette element

Jon Erik Sønning (15) trener to ganger om dagen, og satser knallhardt på svømmingen sin.

Jon Erik Sønning (15) fra Kjelsås trives godt i vannet. Den unge svømmeren har et brennende ønske om å bli best og trener derfor 20 timer i uka.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sogn: – Jeg liker å trene hardt. Det er veldig gøy, sier unggutten etter endt trening på Sogn Bad.

Jon Erik Sønning begynte sin svømmekarriere i Oslo idrettslag som 6-åring, og det tok ikke lang tid før han var hekta på sporten.

– Jeg har alltid likt individuell idrett best. Man får trent skikkelig hele veien, forklarer det unge talentet. Kjelsås-gutten kommer fra en familie med lange svømmetradisjoner, og han mottar selvsagt full støtte på hjemmebane.

– Mamma og pappa liker godt at jeg bruker mye tid på idretten. Det er sunt for kroppen, og i tillegg har jeg jo alle vennene mine her.

Godt miljø

Oslo idrettslag har i dag 140 svømmere og stemningen blant utøverne er upåklagelig i følge Sønning.

– Miljøet i klubben er kjempebra og vi er kompiser alle mann. Ofte drar vi på treningsleirer sammen - slik er med på å skape samhold og tette bånd.

Årets sesongpremiere er rett rundt hjørnet og tiden er snart inne for å måle krefter mot konkurrentene. At Jon Erik Sønning har et konkurranseinstinkt mange jevnaldrende vil misunne han er det liten tvil om.

– Stevner er det kuleste med sporten og i tillegg kjenner jeg mange av dem jeg konkurrer imot. Det skal bli gøy å banke dem, ler han.

Vil bli god

Unggutten trener på det meste ni ganger i uka, og trives godt med de tettpakkede dagene.

– Jeg går ikke glipp av noe. Det gjelder bare å være strukturert. Tid er det nok av, forteller Sønning.

Unggutten fra Kjelsås har store ambisjoner i vannet, men er i tillegg også ydmyk og reflektert på spørsmålet om hvor langt han kan nå.

– Jeg vil opp i norgestoppen og har veldig lyst til å bli så god som mulig, men det er jo tross alt ikke bare jeg som trener ni økter uka, avslutter Jon Erik Sønning til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse