I sitt rette element

I sitt rette element

Jon Erik Sønning (15) trener to ganger om dagen, og satser knallhardt på svømmingen sin.

Jon Erik Sønning (15) fra Kjelsås trives godt i vannet. Den unge svømmeren har et brennende ønske om å bli best og trener derfor 20 timer i uka.

Tekst:

Publisert:

Sogn: – Jeg liker å trene hardt. Det er veldig gøy, sier unggutten etter endt trening på Sogn Bad.

Jon Erik Sønning begynte sin svømmekarriere i Oslo idrettslag som 6-åring, og det tok ikke lang tid før han var hekta på sporten.

– Jeg har alltid likt individuell idrett best. Man får trent skikkelig hele veien, forklarer det unge talentet. Kjelsås-gutten kommer fra en familie med lange svømmetradisjoner, og han mottar selvsagt full støtte på hjemmebane.

– Mamma og pappa liker godt at jeg bruker mye tid på idretten. Det er sunt for kroppen, og i tillegg har jeg jo alle vennene mine her.

Godt miljø

Oslo idrettslag har i dag 140 svømmere og stemningen blant utøverne er upåklagelig i følge Sønning.

– Miljøet i klubben er kjempebra og vi er kompiser alle mann. Ofte drar vi på treningsleirer sammen - slik er med på å skape samhold og tette bånd.

Årets sesongpremiere er rett rundt hjørnet og tiden er snart inne for å måle krefter mot konkurrentene. At Jon Erik Sønning har et konkurranseinstinkt mange jevnaldrende vil misunne han er det liten tvil om.

– Stevner er det kuleste med sporten og i tillegg kjenner jeg mange av dem jeg konkurrer imot. Det skal bli gøy å banke dem, ler han.

Vil bli god

Unggutten trener på det meste ni ganger i uka, og trives godt med de tettpakkede dagene.

– Jeg går ikke glipp av noe. Det gjelder bare å være strukturert. Tid er det nok av, forteller Sønning.

Unggutten fra Kjelsås har store ambisjoner i vannet, men er i tillegg også ydmyk og reflektert på spørsmålet om hvor langt han kan nå.

– Jeg vil opp i norgestoppen og har veldig lyst til å bli så god som mulig, men det er jo tross alt ikke bare jeg som trener ni økter uka, avslutter Jon Erik Sønning til Nordre Aker Budstikke.

Annonse
Annonse
Annonse