ICA sender nesten 600 syklister til Birken

Ikke alle tar Birkebeinerrittet som en søndagstur. Løpet går en lørdag. FOTO: ICA / Knut Narvestad

Hele 588 personer fra ICA stiller fra start i årets Birkebeineritt kommende helg. Og 99 av de kommer fra Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2008 kl 10:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: - I tillegg til de 99 syklistene stiller vi et crew på 12 mann, opplyser informasjonsrådgiver i ICA, Knut Narvestad, til Lokalavisene Oslo.

Stor interesse

Til helgen sykler 20 000 over fjellet fra Rena til Lillehammer. Årets Birkebeinerrittet ble utsolgt på 90 sekunder. Ikke minst er interessen stor fra bedrifts-Norge.

– Hvis vi skulle sluppet til alle bedriftene som ønsket å være med, ville det ikke vært plass til de andre, sier daglig leder Tone Lien i Birkebeinerrittet til Newswire.

Flest fra ICA

Av bedriftene er det ICA som stiller med flest på startstreken i år, med ikke mindre enn 588 logodekorerte deltakere.

– Birken er en fin anledning til å vise seg fram. Men dette gjør vi først og fremst fordi det er veldig sosialt og fordi det styrker samholdet. I tillegg er det helsefremmende. Her på hovedkvarteret vårt i Oslo har vi hatt fellestreninger hver tirsdag, der Birken-deltakelsen er gulroten, sier Thorleif Berger, ’’Birken-general’’ i ICA.

Berger skulle selv ha syklet i år, hans niende gang, hadde det ikke vært for at han var uheldig og brakk armen under en av fellestreningene til ICA.

Tradisjon

Knut Narvestad sier til Lokalavisen at det hele startet i 1999.

- Da meldte seks personer seg på fra ICA. Videre har det bare ballet seg på og i år stiller vi jo med nesten hundre mann her fra Oslo.

Han opplyser at de drar felles til Rena fredag formiddag.

- Vi har leid et fabrikklokale som skal fungere som sovesal. I tillegg skal det være en sovesal der, samt en Anton Sport butikk hvor man kan kjøpe det siste utstyret man trenger til rittet.

I tillegg har de egne motivatorere og mekanikere på plass. Løperne fra ICA kan vente seg en bedre middag på hotell eller hytter når de kommer i mål.

- De skal få hvilt sine slitne kropper, avslutter Narvestad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse