Lyn - Vålerenga: Igjen spennende på Kringsjå

Poengdeling på Kringsjå onsdag kveld. FOTO: Lars Opstad/Kladd.no

Det ble en tøff kamp for Lyns Damer mot Vålerenga, men det unge Lyn-laget sto imot og legger igjen enda ett poeng på Kringsjå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2018 kl 17:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Onsdag kveld var det klart for et skikkelig byderby, mellom Lyns Damer og Vålerenga. En kamp som ble utsatt, da det var for mye snø da kampen skulle spilles som første hjemmekamp for Lyns Damer, tidligere i våres.

Vant første hjemmekamp

Første hjemmekamp for Lyns Damer ble i stedet spilt sist lørdag, da Lyn kunne juble over 2-1 seier over rutinerte toppseriejenter fra Vestlandet, Arna-Bjørnar. Første seriekamp vant Lyn bort mot Røa, og så gikk de på et surt tap borte mot Klepp, etter å ha ledet 2-1 til full tid, kampen endte med tap for Lyn, 2-3.

Øst møter vest

Kampen mot byrival Vålerenga blåses igang klokken 18.30.

Allerede i det 6. minutt sender Vålerengas Sherida Spitse en suser mot Lyn-målet, men det går rett i klypene til Lyn-keeper Siri Ervik.

Lyn kommer også til sjanser. Vilde Hasund på kant er stadig frempå, og kommer til flere gode innlegg på Lyns venstreside, Vålerengas back sliter med å stoppe en offensiv Hasund.

I tillegg løper veldig raske Runa Lillegård fra det meste. Trener Glenn Kleven roper også på jentene: Mer i bakrom, løp i fra dem!

Og Lyn slår mye langt.

Men det er gjestene som tar ledelsen i 20. minutt. Litt passivt keeperspill i Lyn-målet, og Vålerengas Stine Pettersen Reinås slår ballen i tverrliggeren og inn.

Like etter kommer et raid av Lyns Mimmi Matilda Löfwenius, og hun sender avgårde en flott suser som sneier tverrliggeren.

Begge lag fortsetter å komme til gode sjanser utover i førsteomgangen, men Vålerenga tar litt over på slutten av første omgang.

Men i siste minuttene så blir det frispark for Lyn, litt klabb og babb foran mål, og Runa Lillegård får dyttet ballen over streken.

1-1 - et resultat som står seg til pause.

HER KAN DU HØRE HVA LYNS KAPTEIN MENER OM KAMPEN

Andre omgang

Kampen fortsetter å bølge frem og tilbake i andre omgang, men Lyn er vel så spillende som rutinerte Vålerenga.

Men etterhvert overtar gjestene mer av kampen. Det blir flere gode redninger av Lyns keeper Ervik, med god hjelp fra et hardtarbeidene Lyn-forsvar.

Men det røyner på med Lyn-krefter utover i kampen.

I 89. minutt får Vålerenga frispark, Spitze legger inn og det blir mye rot foran Lyn-målet. Men fortsatt 1-1, da Ervik får ryddet foran eget mål.

En god og spennende fotballkamp. Vålerenga fikk god motstand fra det unge Lyn-laget, selv om bortelaget viste mest muskler i andre omgang.

HER KAN DU SE ALLE KAMPDETALJER FRA LYN - VÅLERENGA PÅ FOTBALL.NO

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse