ANNONSE
Annonse

Ikke bare å reise fire trikkestopp og banke Kjelsås

Selv om du er favoritt. Som Skeid vel var før bydelsderbyet, tabellen tatt i betraktning. Det ble en kamp med høy temperatur og røffe taklinger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2017 kl 22:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Nesten 450 tilskuere tok turen til Grefsen Stadion for å se dagens lokaloppgjør mellom Kjelsås og Skeid.

Tatt tabellen i betraktning, og årets sesong så langt, så var nok Skeid favoritter i forkant, til tross at de ikke har vunnet over Kjelsås siden 2011.

Bretta opp flere fine kombinasjoner

Kjelsås bretta opp med flere fine kombinasjoner i første omgang. Jesper Solli hadde to fine rykk på rappen, der siste resulterte i 1-0 til Kjelsås. Solli finter seg forbi tre skeidspillere, sentrer ballen ut mot venstre der Magnus Aasarød styrer ballen i mål med breisiden.

Etter 1-0 scoringa ser vi en litt annen type kamp. Kjelsås legger seg bakpå og lar Skeid presse på. Dette resulterer i en haug med cornere til bortelaget og som etterhvert blir store sjanser. Men forsvarsrekka til Kjelsås jobber godt, og klarer rydde vekk.

FOTBALLFAKTA FRA KAMPEN HER

Snytt for mål?

Klokka tikker og det går mot siste spilleminutt i første omgang. Skeid kjører opp tempoet, og i det 38. minutt skjer det som får skeidpublikumet til å koke. Skeid slår corner, som fører til hardt skudd mot mål. Kjelsåsspiller redder ball på strek, noe som ser ut som hands, men dommer lar spillet gå.

Etterfulgt av denne omdiskuterte situasjonen, følger Skeid opp med flere cornere, og i det 43 minutt skjer det samme igjen.

Nok en gang redder kjelsåsspiller ball på strek. Men denne gang er spørsmålet: Var ballen i mål? Store deler av publikum tenkte som så. Dommer mente ikke det, så da tar Kjelsås pause med 1-0 i lomma.

Høy temperatur

Skeid fortsetter å presse på i andre omgang, men sliter med å utligne. Kampen dabber etterhvert av, og det ser ut til at Kjelsås tar med seg alle tre poenga. Det nekter Skeid å ta seg til takke med.

I det 60 minutt viser Skeid dyktig angrepsspill. Det er på høyresida det skjer, først med løp ut mot cornerflagget, innlegg og heading som går rett over mål. Neste sjanse er høgrekanten på Skeid som skjærer inn og fyrer av. Kjelsås-keeper Sivertsen må ut i full strekk, og redder med håndflata. Skeid nærmer seg nå.

Men mål lar vente på seg. Kjelsås ligger kompakt og viser dyktig forsvarspill, med Jens Aslaksrud som jobber alene på topp. Det er ingen enkel jobb, men rask er han, og på tampen av kampen får Skeidspillerne utfordringer med å stoppe han.

Lang ball blir sendt mot Aslaksrud, og med to mot seg sender han ballen videre på første touch mot keeper. Ballen går rett utenfor mål, men nærme var det. Her ser vi dyktige spissferdigheter fra Alsaksrud.

Utligner i det 85. minutt

Denne store sjansen til Kjelsås blir etterfulgt av mål til Skeid. Ørjan Hopen er mannen som utligner for bortelaget, og gir liv i kampen igjen.

De siste minuttene bærer preg av høy temperatur og det viser at dette er et ekte lokaloppgjør. Det ser ut til at ingen er fornøyd med uavgjort, og det resulterer i røffe taklinger fra begge lag, og et par store sjanser til Kjelsås på slutten.

Kjelsås spiller seg gjennom på venstre, legger inn og header i stanga. Jesper Solli er også nærme, med et hardt frispark som Skeid-keeper Lysgård tar akkurat.

Igjen uavgjort

Skeid og Kjelsås jobber godt, men det blir bare med det. Dommer blåser av kampen og det ender uavgjort i dagens kamp.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse