Ikke noe å lure på: Lyn er et toppserielag!

Så glad blir du når du scorer mål mot gode Arna-Bjørnar, her matchvinner - 2-1 - Noor Eckhoff. FOTO: Lars Opstad / Kladd.no

Første toppseriekamp på hjemmebane for jentene på Kringsjå, mot sterke og rutinerte vestlendinger. Og for en kamp det ble!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2018 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ:Lørdag fikk jentene virkelig vist seg frem i sola på Kringsjå, i første toppseriekamp for Lyn Damer på egen hjemmebane.

Nydelig vårvær, og mange tilskuere tok turen til Kringsjå.

Første omgang

Gjestene er gode Arna-Bjørnar fra vestlandet og Bergen, og det er også bortelaget som først setter opp tempo og tar styringa.

Kampen starter litt ustruktert for Lyn, men etterhvert ruller ballen bedre for kringsjåjentene. I 10. minutt får Lyn frispark rett utenfor 16. meteren. Det blir innlegg, og Lyns Vilde Hasund får ballen i beina og scorer. 1-0 til Lyn.

Lynjentene bruker litt tid på å komme opp på samme tempo som gjestene, men når de først er der, jevner kampen seg ut. Hjemmelaget kommer også tettere oppi Arna-Bjørnar-spillerne.

Men Arna-Bjørnar presser gjennom hele kampen. Det er farlig nære redusering i 18. minutt, med en suser mot Lyn-målet. Men flott redning av Lyn-keeper Siri Ervik.

Etter frispark til Arna-Bjørnar utenfor Lyns 16 meter, snapper gjestenes nummer 10 - Maria Dybwad Brochmann - til seg ballen foran Lyn-målet, og det blir 1-1.

Det blir mange tøffe dueller gjennom kampen. Begge lag får sine sjanser - blant annet skyter Lyns Linn Huseby like over mål i andreomgangen.

Også Lyns Camilla Linberg kommer til flere gode sjanser i sluttminuttene av førsteomgangen.

Men 1-1 til pause.

Se bildet større

Tøffe tak på Kringsjå lørdag - men Lyn viser seg frem som et toppserielag. FOTO: Lars Opstad / Kladd.no

Andre omgang

Andre omgang er bare fire minutter gammel, og Lyn tar ledelsen. Etter innkast til Lyn, får Noor Eckhoff en godfot på ballen, og stor jubel i Lyn-leiren da hun setter den i Arna-Bjørnars mål - 2-1.

Arna-Bjørnar fortsetter presset, kliner til 56. minutt mot Lyn-målet, men igjen god redning av Lyn-keeperen.

Vilde Hasund jobber veldig bra på venstre kant og er nære å sette 3-1 i 60. minutt, men like utenfor.

Morsom og spennende kamp

En veldig morsom fotballkamp. Lyn legger seg ikke bakpå med ledelse, men fortsetter det offensive spillet.

Kampen bølger frem og tilbake utover i andre omgang. Lyns keeper fortsetter å levere, og har flere gode redninger.

Det blir noen veldig spennende sluttminutter med sjanser til begge lag. Enda mer spennende da det legges til hele fire minutter.

Tre viktige poeng

Men endelig kan Lyn-folka puste lettet ut - tre viktige poeng blir igjen på Kringsjå, i jentenes første toppseriekamp på egen bane. Et Lyn-lag som spiller med stor entusiasme og vilje. De er offensive og har et forsvar som kjemper og står opp når det virkelig gjelder, som i dag på Kringsjå.

Lyn kårer også hjemmelagets beste spiller: Vilde Hasund.

Arna Bjørnar er et rutinert tøft toppserielag å møte, vestlendingene er sterke, offensive og gode med ball. Men denne kampen viser det ikke er noe å lure på - Lyn er også et toppserielag.

HER KAN DU HØRE KAPTEIN JOANNA AALSTAD BÆKKELUND FORTELLE OM KAMPEN

Vant over Røa

Lyn Fotball Damer, som klinte til i første toppseriekamp og vant over rutinerte Røa, i første bortekampen i Toppserien, 2-1.

Andre kamp for Lyn var også bortekamp - jentene dro de til Jæren og Klepp, ledet 2-1 til fulltid, men det så skjedde det mye på veldig kort tid, og tre-poengeren glapp for Lyn.

Utsatte kamper

To kamper har også blitt utsatt for Lyn, hjemme mot VIF, og borte mot Kolbotn. Sistnevnte kamp ble stoppet like før den skulle starte, da banen på Kolbotn ble ansett av dommeren å være i så dårlig stand, at det var uforsvarlig å spille der.

Hjemmekampen mot VIF ble utsatt fordi det var for mye snø på Kringsjå, men den spilles allerede på Kringsjå onsdag 2. mai.

HER KAN DU SE ALLE FOTBALLDETALJER FRA DAGENS KAMP, PÅ FOTBALL.NO

LES OGSÅ: Lyn Ski kåret til Årets idrettslag i Oslo!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse