Ikke noe småtteriarrangement på løkka

Men ikke bare for eliten, men også bredde med små og store. – Det var gøy! Jeg liker å sykle når det er litt humpete, kan Idun (8) fortelle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2017 kl 14:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Idun og Mathilde på Langsetløkka i helgen. FOTO: HANNE HANKEN

KJELSÅS: Tre hele dager med sykkelritt på Langsetløkka under Rye terrengsykkelfestival, helgen som var. Over 500 syklister fra til sammen femten nasjoner stilte til start – flere av deltagerene var med på alle tre rittene.

Rittleder Tone Kristin Larsen kan senke skuldrene etter tre intense dager og forteller at det har vært fantastisk moro å samle så mange sykkelfrelste på Langsetløkka.

Bredt

- Det er spesielt gøy at vi har favnet både de yngste og eliten - og så mange utenlandske ryttere. I menn elite var det over 60 ryttere og mer enn halvparten var utlendinger. Men aller flest startende var det i gutter 11-12 år med hele 75 påmeldte. Dette lover godt for norsk terrengsykling fremover, sier hun.

De tre rittene som ble kjørt i helgen inngår i Norgescupen, i tillegg til å gi internasjonale UCI-poeng. I år har rittene fått en enda høyere internasjonal status enn tidligere – noe som nok er grunnen til at så mange utenlandske ryttere deltok.

Festivalen ble tråkket i gang i strålende solskinn fredag ettermiddag, med temporitt for 15/16-årsklassen, junior og senior.

Yrende liv

På lørdag var det rundbaneritt for alle fra 6 år og oppover, med distanser og løyper tilpasset alder.

Det var et yrende liv og mange spente barn i fargerike sykkeltrøyer å se i startfeltene utover dagen.

Venninnene Idun (8) og Mathilde (9) fra Korsvoll deltok på rundbanerittet og syntes dette var gøy!

Idun forteller at hun startet på sykkeltreninger i SK Rye rett etter påske, men at hun har syklet en stund før hun meldte seg inn.

- Det var gøy å sykle i dag. Løypa var kjempebra. Jeg liker å sykle ute i skogen og jeg liker når det er litt humpete, forteller hun.

Mathilde var med og testet hvordan det var å sykle i ritt.

- Det var moro å sykle i terrenget. Jeg kommer kanskje igjen neste år, fortalte hun.

Vemund (5) fra Grefsen/Kjelsås var også med på sitt første ritt i dag. Han begynte å sykle allerede da han var 2.5 år, og synes det er gøyest å sykle på sti.

- Det var bra å være med. Jeg holdt meg på sykkelen gjennom hele løypa – til og med da jeg kjørte over en stokk, fortalte han.

Skulder-ved-skulder

På søndag var det kortbaneritt for 11-16- åringene, junior, senior og mastersklassene. Her var det fellesstart og korte runder som ble syklet flere ganger. Rytterne lå mer samlet enn i andre typer ritt, og det ble skulder-ved- skulder kjemping.

Karoline (10) fra Kjelsås stilte til start både lørdag og søndag, og forteller at hun har hatt ei fin helg på Langsetløkka.

– Det var gøy i dag, men det var kaldt. Det var ikke så mye gjørme, så det gikk fint å sykle, sier hun.

Eivind (14) fra Bjerke var også med både lørdag og søndag.

– Løypene var litt glatte i dag, men det var ikke noe problem. Jeg hadde det gøy underveis, men hadde en liten punktering. Heldigvis kjørte jeg slangeløst slik at jeg ikke måtte stoppe for å fylle på luft, og jeg kom meg greit i mål, forteller han.

Tøff motstand

I eliteklassene var det sterke ryttere som stilte til start, og det var tøff motstand. Ryes Elisabeth Sveum viste muskler og tok en andreplass sammenlagt i helgen, mens Marit Sveen kom på femteplass.

I kvinner junior ble det en fin fjerdeplass sammenlagt til Rye-jenta Johanne Dahl Norland.

Her er alle resultatene fra helgens sykkelritt på Langsetløkka.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse