Ikke så rent lite populære, de nye beachbanene

Mye liv på Myrerjordet, og ikke minst på den nye sandvolleyball-banen. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det mylder på Myrerjordet, og ikke minst i sanda. Her får du tips om når det er minst folk på banene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2017 kl 08:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det myldrer på Myrerjordet. Av små og store i alle aldre. Nye Myrerjordet, som ble åpnet ved høytidelig snorklipping i november i fjor.

Prosessen fram mot et ferdig Myrerjorde har imidlertid tatt tid. Allerede for over 20 år siden startet Øvre Grefsen vel arbeidet med å få på plass en turløype. Planene ble lagt på is, inntil arbeidet om flere aktivitetstilbud ble tatt opp igjen sammen med Kjelsås IL i 2009.

Se bildet større

Trio for Myrerjordet: Ivar Christiansen, styreleder, og Truls Nygaard, daglig leder i Kjelsås IL, sammen med Torbjørn Togstad i Øvre Grefsen vel. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ikke minst er sandbanene - eller volleyball-banene - veldig populære. Mange vil kose seg i sanda med ball. Anlegget er et såkalt nærmiljøanlegg som er tilgjengelig for alle, men der det også drives organisert idrett.

LES OGSÅ: Endelig kan de kjenne sand mellom tærne på Kringsjå

– Så moro!

– Det er så moro at så mange bruker banen! Ingen ting er bedre enn at beachbanene er populære. Normalt er det god kapasitet på en eller begge banene. Det kan likevel til tider være trangt tidlig kveld, men tidlig ettermiddag og litt utpå kvelden, samt i helgene er det ofte meget god kapasitet, oppsummerer styreleder i Kjelsås IL, Ivar Christiansen.

Kjelsås IL oppfordrer også medlemmene til å bruke banen så mye som mulig.

– Det er greit å vite at mandag til og med torsdagene, så er det aktivitet i regi av idrettslaget fra rundt klokken 16.00 til klokken 20.00.

LES OGSÅ: Astrid bare måtte teste treningsapparatene på Myrerjordet

Søkte midler i kriker og kroker

Christiansen forteller at idrettslaget har jobbet hardt for i det hele tatt å få bygget anlegget.

– Kjelsås IL har skaffet fullfinansieringen av anlegget. For å få det til har vi søkt midler i alle kriker og kroker. Samarbeidspartnere som har bidratt er blant annet Norges håndballforbund region øst, Sparebankstiftelsen DNB og Bydel Nordre Aker, forteller Christiansen.

Det var en lang vei å gå for å få spillemidler, noe som var nødvendig for i det hele tatt å få finansiert anlegget.

Spillemidler

– Nærmiljøanlegg krever minimum 20 års bruksrett fra kommunen for å kunne søke om spillemidler. I Oslo kommune gis det normalt ikke mer enn 5 år bruksrett på kommunal grunn. I og med at dette anlegget ikke var prosjektert av Oslo kommune, men ble drevet frem av oss, måtte det et politisk vedtak til for å få denne bruksretten.

– Dette fikk vi til i juni 2016. Vedtaket innebar imidlertid at Kjelsås IL måtte inngå en leieavtale med Bymiljøetaten i Oslo kommune, en leieavtale for grunnen som koster Kjelsås idrettslag kr 100.000, fortsetter Christiansen.

Kostnaden for bygging av banene var på nesten 830.000 kroner, i tillegg til utstyr og leieavtale av grunnen.

Idrettslaget har tegnet prosjektet, skaffet entreprenør og fulgt opp entreprenør i anleggsperioden, til anlegget var ferdigstilt i september 2016.

Håndballen drifter

– Kjelsås IL håndball har på dugnad tatt på seg driften av anlegget. Vi håper at alle er godt fornøyd og at Kjelsås idrettslag lever opp til vår visjon om å gjøre Kjelsås og Grefsen til et enda bedre sted å bo.

Neste store arrangement

Det har allerede vært store arrangementer på beachbanene nå. Neste ut er 6. juni fra 17.30 til 21.00.

– Vi håper på bra vær og at det kommer mange tilskuere, inviterer Christiansen.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse