ANNONSE
Annonse

Fordeler med å drive smått, som knøttlille Grefsen IL:

– Ikke veldig mange som mener veldig mye!

Fra v. Matilde Munkelien (12) og Martine Myhre (12) er to av i alt seks aktive utøvere i Grefsen IL. Denne kvelden i februar, i forbindelse med alpinrenn i Trollvann, synes de løypa var bra, men hadde bestemt seg for å prøve å kjøre enda raskere og tøffere ned 2. omgang, og “kante skia” mer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Og stor fordel å blant annet kunne ta kjappe beslutninger, sier leder Christian Ruud i Grefsen IL, som kun har seks aktive utøvere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2015 kl 16:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Nordre Aker er en veldig stor bydel – både i omfang og i innbyggertall. På størrelse med en stor norsk by. Nesten 50.000 mennesker bor i denne bydelen.

Ikke minst er Nordre Aker også en veldig «sporty» bydel. Med mange innbyggere, både små, mellomstore og store som trener og konkurrerer mye.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

De store medlemstallene i de forskjellige idrettslagene forteller mye om idrettsinteressen i bydelen. Tusenvis i både Kjelsås, Lyn, og Skeid, Koll IL har også mange med.

Men, innimellom der, midt på tjukkeste Grefsen, så finnes et, gammelt – ja, men knøttlite idrettslag. Nemlig Grefsen IL.

Les også: Nordre Aker best på veldig mye

Seks utøvere

Med ikke flere enn seks aktive utøvere, alle innen alpint.

– Hvem er Grefsen IL?

– Vi er en liten klubb, men en sammensveiset gjeng. Høsten 2013, så bestemte noen foreldre til lokale alpinister seg for å blåse liv i den gamle idrettsklubben, forteller leder Christian Ruud, selv tidligere skihopper og lokal fra Grefsen.

Som sagt, så gjort.

– Ikke veldig mange som mener veldig mye

– I dag er vi noen voksne ildsjeler som driver klubben, som foreløpig kun har alpingruppe. Med fem aktive jenter og en gutt, fra alderen 10 til 18 år.

Les også: Denne tynne stripa i veien skal spare jobb, tid og penger

– Hvorfor? Nesten omringet av veldig store og andre driftige idrettslag?

– Vi så muligheten til drive idretten mer rimelig, blant annet bruker vi gode foreldretrenere, og ikke innleide trenere. I tillegg så ser vi jo en stor fordel i å blant annet kunne ta korte og kjappe beslutninger. Det er ikke veldig mange som mener veldig mye, i et så lite idrettslag, sier Ruud.

Men når det er skrevet; Selv om Grefsen IL er lykkelig som lite, så er IL'et også klar for eventuelle nye utfordringer.

– Ja, vi vil gjerne ha med flere ildsjeler som eventuelt ønsker å dra i gang flere idrettsgrener under Grefsen IL. Alpingruppa har også plass til flere utøvere. Bare å ta kontakt oppfordrer Christian Ruud.

– Men klubbhus har dere vel kanskje ikke?

– He he, men når vi er så få, så blir jo klubbhuset «hjemme hos noen», ler Ruud.

Oslo Idrettskrets er i disse dager i ferd med å ferdigstille alle innrapporterte tall per 1. januar. Blant annet viser tallene 22 utøvere i Grefsen IL, men ifølge Christian Ruud så er de resterende 16 støtteapparat, foreldre og trenere i klubben.

Grefsen IL er nok ikke det minste idrettslaget i Oslo, ifølge idrettskretsen, uten at tallene for de aller minste er helt klare da avisen tar kontakt. Se også faktaboks, som blant viser at det er hele 1250 idrettslag i Oslo.

Les også: Snart lov å fiske i Akerselva igjen

1918

Men tilbake til lille Grefsen IL. Googler man opp klubben, så er det fint lite historikk å finne. Men heldigvis finnes Historielaget Grefsen, Kjelsås, Nydalen. Og de vet.

– Grefsen Idrettsforening ble stiftet i 1918. I 1921 slo Disen Idrettsforening og Storo Idrettsforening seg sammen. Fire år senere, så fulgte Grefsen etter, og sammen ble disse tre til Grefsen Idrettslag i 1925, forteller Finn Geiran i historielaget.

– Etter det vi vet, så eksisterte idrettslaget helt til de første årene 2000-årene. Men så ble det vel lagt ned, og nå da oppe og går igjen, legger Geiran til.

Laila Schou Nilsen

Og det er ikke hvem som helst som har representert klubben i tidligere dager. Blant annet representerte Laila Schou Nilsen (født 18. mars 1919 i Vestre Aker, død 30. juli 1998 i Oslo) Grefsen IL i både alpint og som håndballspiller og tennisspiller.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse