Ingen krise ennå

Søndag gikk Lyn på en ny smell, og denne gangen var det Viking som ble for sterke. Lyn tok ledelsen etter at Espen Hoff sendte i vei et skudd som er k...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Søndag gikk Lyn på en ny smell, og denne gangen var det Viking som ble for sterke. Lyn tok ledelsen etter at Espen Hoff sendte i vei et skudd som er kandidat til årets mål i Tippeligaen, men dessverre holdt ikke dette inn.

Viking holdt trykket oppe kampen igjennom, derfor var tre poeng til rogalendingene fullt fortjent sett under ett. Skal jeg prøve å finne lyspunkter etter kampen er det nødvendig at jeg finner frem lupen, og selv da blir det vanskelig, men jeg lander på ting som gjør at jeg drar litt på smilebåndet.

Vårt lille ballgeni Espen Hoff, som har virket litt "tussi haleløs" på vårsesongen, våknet virkelig til liv på søndag, og den første halvtimen så jeg noe jeg virkelig likte. Han utfordret, løp mye, og hadde fått tilbake selvtilliten som har gjort at så utrolig mange Lyn-supportere har blitt glad i han, og da ballen forlot foten hans og satt spikret i krysset kjentes det ut som vi hadde fått "hoffern" tilbake i godt gammelt slag.

Det andre lyspunktet jeg finner er vår unge nigerianske venn Odion Jude Ighalo, som scoret i debuten. Jeg tror på ingen som helst slags måte at han kommer til å være en spektakulær spiller for Lyn denne sesongen, men alle som har sett mer enn ti minutter fotball kunne se at det bor et voldsomt potensial i denne gutten, og det lover godt for fremtiden. Ikke var jeg alene om å synes dette, for ti minutter etter kampen mot Viking fikk jeg følgende tekstmelding av Vikings mediesjef: "Virker lovende denne Samuel Eto-kopien deres". Samuel Eto er for de uinnvidde en av de beste spissene i verden, og har bøttet inn mål for Barcelona de siste årene.

Dessverre holdt det ikke med en liten trollmann på venstrekanten, og ett nytt nigeriansk stjerneskudd, for Viking kledde av våre forsvarere på en måte som er bekymringsverdig. Allikevel var det noe annet som gjorde at jeg lå søvnløs hele søndag natt, og det var noe Espen Hoff sa til meg.

Etter kampen sa han at det er mer enn nok kvalitet i laget, og det så vi jo faktisk de første tretti minuttene, men at vi mister troen på egne ferdigheter så fort vi får ett mål i mot.

Jeg håper av hele mitt hjerte at Henning og Torgeir jobber med huet til spillerne inn mot kampen på søndag, for er det en ting disse spillerne trenger så er det veiledning, og ikke minst troen på egne ferdigheter. Tromsø viste begge deler på søndag da de slo Lillestrøm 3 – 0 på Åråsen, og de har garantert ikke blitt noe dårligere i løpet av uken

Avslutningsvis så kan jeg fortelle at det ikke på noen måte er en krisestemning i klubben. Det var selvsagt ikke hæla i taket på jobb på mandag, men folk er fattet, og vi er opptatt av å snu dette. Dårlige sportlig resultater påvirker absolutt alle, og jeg kan garantere dere at å tape fotballkamper gjør minst like vondt for oss som jobber her, som det gjør for våre trofaste supportere.

Bastionen skal også få sin dose skryt etter kampen mot Viking, for de som møtte opp laget en flott ramme med et meget bra TIFO. Dette satte alle spillerne stor pris på, og det viser at våre fans er bak laget selv om det butter litt i mot.

Fotballhilsen

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse