– Jeg følte meg som en snømann

Kornelius Kriszat-Løvfald er på vei mot seier på Natt-O-toget. Som vinner fikk han blant annet et gavekort fra Løplabbet på 1000 kroner. FOTO: IL KOLL

Da Kornelius Kriszat-Løvfald farte fram i mørket i Kollmarka, skjønte nydølen på hvilke poster han var aller først. I snøværet ble det ny rekord for Kolls nattorienteringsløp.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: I Natt-O-toget som er et fellesstartløp for ungdom fra 13 til 16 år, var Kornelius Kriszat-Løvfald på offensiven fra start av, men på vei mot den fjerde posten, mistet han kontrollen, skar ut på retningen og mistolket også kartet. 14-åringen fra Hamborgveien tror det ble tre–fire minutter bom.

– Stiene var vanskelige å se, og jeg bommet på det, sier Kornelius.

IL Koll arrangerte natt-orienteringsløpet Trollnatta sist lørdag.

Kom seg tilbake

Med raske bein sprang talentet fra Nydalens Skiklub seg tilbake i tet, og talentet sparte ikke på farten. Han ville komme alene mot mål. Nydølen forsto også når han var aller først.

– Siden det snødde, var stemplingsbukkene fulle av snø, og derfor kunne du se om du var først eller ikke.

På slutten av konkurransen hadde Natt-O-tog-løperne en post inne på arenaen. Det var morsomt å se ungdommene komme i snøføyka.

Bare helt topp

– Hvordan var det å løpe orientering med snø i skogen?

– Jeg liker å løpe i snø! Med nattorientering i tillegg ble det ekstra gøy selv om det var litt tyngre enn vanlig. Da det var litt kaldt og jeg falt noen ganger, følte jeg meg som en snømann etterpå.

Klar seier

I jenter 13–14 år ble det også seier til Nydalen. Ada Wulfsberg vant.

Se bildet større

Ingrid Marie Stubban Hygen, fra romerikslaget Østmarka, Ada Wulfsberg, Nydalen, og Kornelius Kriszat-Løvfald, Nydalen, vant ungdomsklassene på Natt-O-toget. Kai Erik Jensen er leder i IL Koll hovedlaget. FOTO: IL KOLL

– Snøen gjorde at det var vanskelig å se stiene. Et sted trodde jeg at jeg fulgte en sti, men det var ingen sti på kartet. Da ble det litt bom, Litt kald ble jeg også på føttene, men det var gøy og morsomt, sier Ada.

Aller flest unge

Se bildet større

Søsknene Mads (ett og et halvt år) og Ada Rodem (tre og et halvt år) hadde med seg besteforeldrene Karen Marie Eid Kaarby og Jon Kaarby. FOTO: IL KOLL

Natt-O-toget var en del av Trollnatta som ble arrangert for sjette gang. Klart flest deltakere var det i tilbudet var de som var opptil 12 år. Yngste deltaker som fullførte kortløypa på 600 meter, var bare ett og et halvt år gammel. Topp innsats!

Totalt deltok 215 på nattorienteringsløpet som ble arrangert for sjette gang fra Kollbanen på Kringsjå.

Kai Erik Jensen, som er leder i IL Koll, og delte ut premiene til de aller beste, hadde aldri sett så mange på Kollbanen noen gang tidligere. Med alle følgere og også en del arrangører ble det folksomt.

God støtte

Arrangøren er meget godt fornøyd med oppslutningen og at det kom så mange enda det snødde så tett. IL Kolls orienteringsgruppe er også ekstra glad for støtten fra mange bedrifter med hovdedsamarbeidspartner PrivatMegleren Ullevål, Löplabbet Ullevål, Bama, Egon Storosenteret og Swix i spissen. Næringslivsstøtten gjorde at det var mulig å premiere alle skikkelig.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse