Selma fra Lyn: – Jeg hentet masse inspirasjon som jeg tar med hjem

Bakre rad: Margaux Batt Legreid (Frigg), Selma Pettersen (Lyn), Iris Omarsdottir (Stabæk), Thea Sørbo (Lyn), Silja Rålm von Porat (Kolbotn), Justine Kvaleng Kielland (Stabæk), Torgeir Lind (NFF Oslo). Fremre rad: Emilie Libakken Østerås (Vålerenga), Hanna Rake Ellingsen (Øvrevoll Hosle), Christina Osnes Ringen (Lyn), Martine Dokken (Oppegård), Elise Lundblad (Stabæk), Thea Loennecken (Stabæk) FOTO: NFF

Morgendagens fotballhelter samlet seg. – De mest lovende 15-åringene og 16-åringene, sier Håkon Grøttland, fagansvarlig i Norges Fotballforbund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2018 kl 22:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Den siste uken har Statoil Landsdelssamling blitt arrangert i Østfoldhallen, først med en samling for jentene og deretter guttene. Statoil Landsdelsamling er siste hinder før et eventuelt landslagsuttak for landets beste 15- og 16-åringer.

Mest lovende

- Vi har samlet de mest lovende 15-åringene og 16-åringene, altså spillere født i år 2002 og 2003. Det var hundre jenter og hundre gutter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit. Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i Norges Fotballforbund i pressemelding fra samme.

Fra pressemeldingen går det videre frem at modellen har tre hovedintensjoner. Den skal være en referanse- og stimuliarena for de beste spillere, en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal NFF finne spillere som er best egnet til å spille landskamper.

– For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland videre.

Bli enda mer motivert

- Her har vi samlet de beste 15- og 16-åringene i Norge, det er inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen.

Les mer om talentsamlingen på fotball.no.

Gledet seg

Christina Osnes Ringen, fra Lyn, forteller at hun hadde gledet seg lenge til Statoil Landsdelssamling.

– Jeg var på det i fjor også, så jeg visste litt hva jeg gikk til. Jeg ble kjent med andre gode fotballspillere på min alder. I tillegg til å få mye læring i hva som avgjør kamper, ettersom det var temaet for samlingen, og også hva som kreves for å bli en bedre fotballspiller. Dette er inspirasjon, men også motivasjon å ta med seg tilbake i klubbhverdagen, sier hun.

Inspirert

Selma Pettersen, også fra Lyn, forteller.

– Jeg hentet masse inspirasjon som jeg tar med hjem til hverdagen, i klubb og i egentrening. Samlingen gir meg ekstra motivasjon til å trene hardere og bedre. Jeg ble også kjent med mange andre gode fotballspillere fra hele landet. Det var veldig gøy, sier lyn-spilleren i pressemeldingen.

I tillegg til de to ovennevnte jentene fra Lyn, var også Thea Sørbo fra samme klubb med på landsdelssamlingen.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse